- Home
- Social
- CLUJ-NAPOCA, (19.08.2015, 19:49)
- Vasile Măgrădean
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cluj: Comisie de verificare privind deversări de dejecţii în lacul Tarniţa, dispusă de Prefectură
Prefectura Cluj a constituit, miercuri, o comisie de verificare a unor deversări de dejecţii în lacul Tarniţa de la proprietarul unei case din zonă, lacul fiind sursa de bază de apă brută a Companiei de Apă Someş, care o captează, potabilizează şi livrează populaţiei din Cluj-Napoca.
Urmărește
236 afișări
Cluj: Comisie de verificare privind deversări de dejecţii în lacul Tarniţa, dispusă de Prefectură
Potrivit unui comunicat al Prefecturii Cluj trasmis miercuri, verificarea va viza respectarea de către proprietarii de construcţii din zonele limitrofe lacurilor de acumulare Tarniţa şi Someşul Cald a reglementărilor în vigoare privind protecţia mediului înconjurător, respectiv deversarea apelor uzate, precum şi a dejecţiilor animaliere, transmite corespondentul MEDIAFAX.
”În urma unor semnalări publicate în mass-media clujeană privind situaţia apărută în zona lacului de acumulare Tarniţa, prefectul Gheorghe Ioan Vuşcan a dispus constituirea unei comisii de verificare a respectării legislaţiei specifice privind protecţia mediului în zona lacurilor de acumulare Tarniţa şi Someşul Cald. Verificarea va viza respectarea de către proprietarii de construcţii din zonele limitrofe lacurilor de acumulare Tarniţa şi Someşul Cald a reglementărilor în vigoare privind protecţia mediului înconjurător, respectiv deversarea apelor uzate, depozitarea/eliminarea deşeurilor menajere, precum şi a dejecţiilor animaliere”, se arată în documentul citat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Rusia a distrus viitorul Ucrainei. Câţi micuţi a ucis războiul început pe 24 februarie 2022
-
PNL s-a retras de la audierea Roxanei Mînzatu în Parlament
-
Acest lucru l-ar putea îngenunchea cu adevărat pe Putin. Veniturile guvernului din petrol s-au prăbuşit: scădere cu 29%
De asemenea, va fi verificat modul de respectare a zonelor de protecţie ale lacurilor de acumulare în ceea ce priveşte ocuparea terenurilor, amplasarea construcţiilor şi amenajărilor aferente, precum şi activităţile desfăşurate în aceste zone.
Comisia de verificare este formată din reprezentanţi ai Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Regional Cluj şi ai Administraţiei Bazinale de Apă Someş-Tisa şi va fi însoţită în teren de către reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj, Inspectoratului Judeţean în Construcţii Cluj, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, SC Companiei de Apă Someş şi ai SC Hidroelectrica SA – Sucursala Hidrocentrale Cluj.
”La acţiunile de control vor participa şi primarii unităţilor administrativ-teritoriale pe raza cărora se află lacurile de acumulare Tarniţa şi Someşul Cald”, se mai arată în documentul citat.
Şeful Gărzii de Mediu Cluj, Lucian Stanca, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că se vor face verificări în zona lacului Tarniţa în urma unei sesizări.
”Vom da un răspuns în termenul legal”, a spus Stanca.
Lacul Tarniţa este un lac de acumulare, aflat între comunele Râşca, Mărişel şi Gilău, judeţul Cluj, la vest de municipiul Cluj-Napoca, având o suprafaţă de aproximativ 215 hectare, o lungime de peste opt kilometri şi o adâncime maximă de peste 70 de metri. Lacul are o capacitate de peste 70 de milioane de metri cubi de apă.
Din 2009, lacul Tarniţa este sursă de bază de apă brută a Companiei de Apă Someş, apa fiind captată şi potabilizată, ulterior, la staţia de tratare Gilău, de unde este livrată populaţiei din Cluj-Napoca.
În presa locală din Cluj-Napoca au apărut informaţii privind un proprietar de imobil de pe malul lacului Tarniţa care deversează dejecţiile în lac, printr-o ţeavă camuflată de vegetaţie.
Citește pe alephnews.ro: Ce ar însemna o președinție Trump pentru războaiele globale și securitatea europeană? Ucraina și Israel sunt principalele subiecte
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
FBI, ODNI și CISA au emis un avertisment comun despre operațiunile Rusiei menite să submineze încrederea în alegerile americane
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a descoperit la autopsia femeii care a murit în fața spitalului din Slatina. Rudele acuză medicii de malpraxis
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 17:09
Hipopotam pigmeu „incredibil de rar” născut la grădina zoologică din Edinburgh
-
astăzi, 17:06
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 986. Guvernatorul unei regiuni cheie din Rusia a demisionat / Zelenski: 11.000 de soldaţi nord-coreeeni se află deja în regiunea rusă Kursk / Serviciile secrete britanice: Regiunea Doneţk rămâne o prioritate pentru forţele ruse