- Home
- Social
- CLUJ-NAPOCA, (19.08.2015, 19:49)
- Vasile Măgrădean
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cluj: Comisie de verificare privind deversări de dejecţii în lacul Tarniţa, dispusă de Prefectură
Prefectura Cluj a constituit, miercuri, o comisie de verificare a unor deversări de dejecţii în lacul Tarniţa de la proprietarul unei case din zonă, lacul fiind sursa de bază de apă brută a Companiei de Apă Someş, care o captează, potabilizează şi livrează populaţiei din Cluj-Napoca.
Urmărește
236 afișări
Cluj: Comisie de verificare privind deversări de dejecţii în lacul Tarniţa, dispusă de Prefectură
Potrivit unui comunicat al Prefecturii Cluj trasmis miercuri, verificarea va viza respectarea de către proprietarii de construcţii din zonele limitrofe lacurilor de acumulare Tarniţa şi Someşul Cald a reglementărilor în vigoare privind protecţia mediului înconjurător, respectiv deversarea apelor uzate, precum şi a dejecţiilor animaliere, transmite corespondentul MEDIAFAX.
”În urma unor semnalări publicate în mass-media clujeană privind situaţia apărută în zona lacului de acumulare Tarniţa, prefectul Gheorghe Ioan Vuşcan a dispus constituirea unei comisii de verificare a respectării legislaţiei specifice privind protecţia mediului în zona lacurilor de acumulare Tarniţa şi Someşul Cald. Verificarea va viza respectarea de către proprietarii de construcţii din zonele limitrofe lacurilor de acumulare Tarniţa şi Someşul Cald a reglementărilor în vigoare privind protecţia mediului înconjurător, respectiv deversarea apelor uzate, depozitarea/eliminarea deşeurilor menajere, precum şi a dejecţiilor animaliere”, se arată în documentul citat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Schimbare tactică a ruşilor. Experţii cred că armata lui Putin a rămas fără echipamente
-
Polonia urmează modelul Lituaniei şi stabileşte planuri de evacuare în masă în caz de război sau dezastre naturale
-
Surpriză în războiul din Ucraina. Forţele de Apărare ale Ucrainei atacă trupele ruseşti din mai multe direcţii în regiunea Kursk
De asemenea, va fi verificat modul de respectare a zonelor de protecţie ale lacurilor de acumulare în ceea ce priveşte ocuparea terenurilor, amplasarea construcţiilor şi amenajărilor aferente, precum şi activităţile desfăşurate în aceste zone.
Comisia de verificare este formată din reprezentanţi ai Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Regional Cluj şi ai Administraţiei Bazinale de Apă Someş-Tisa şi va fi însoţită în teren de către reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj, Inspectoratului Judeţean în Construcţii Cluj, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, SC Companiei de Apă Someş şi ai SC Hidroelectrica SA – Sucursala Hidrocentrale Cluj.
”La acţiunile de control vor participa şi primarii unităţilor administrativ-teritoriale pe raza cărora se află lacurile de acumulare Tarniţa şi Someşul Cald”, se mai arată în documentul citat.
Şeful Gărzii de Mediu Cluj, Lucian Stanca, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că se vor face verificări în zona lacului Tarniţa în urma unei sesizări.
”Vom da un răspuns în termenul legal”, a spus Stanca.
Lacul Tarniţa este un lac de acumulare, aflat între comunele Râşca, Mărişel şi Gilău, judeţul Cluj, la vest de municipiul Cluj-Napoca, având o suprafaţă de aproximativ 215 hectare, o lungime de peste opt kilometri şi o adâncime maximă de peste 70 de metri. Lacul are o capacitate de peste 70 de milioane de metri cubi de apă.
Din 2009, lacul Tarniţa este sursă de bază de apă brută a Companiei de Apă Someş, apa fiind captată şi potabilizată, ulterior, la staţia de tratare Gilău, de unde este livrată populaţiei din Cluj-Napoca.
În presa locală din Cluj-Napoca au apărut informaţii privind un proprietar de imobil de pe malul lacului Tarniţa care deversează dejecţiile în lac, printr-o ţeavă camuflată de vegetaţie.
Citește pe alephnews.ro: Crin Antonescu își suspendă candidatura la prezidențiale și acuză Coaliția PSD-PNL-UDMR că l-a lăsat „singur în campanie”
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
SUA afirmă că Putin nu va renunța la Ucraina. Care sunt șansele unui acord de încetare a focului în 2025
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum arată vila de 1 milion de euro în care locuiesc Ștefan Bănică Jr. și Lavinia Pîrva. Casa este construită pe 4 nivele
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe