- Home
- Social
- CLUJ-NAPOCA, (11.11.2014, 16:35)
- Departamentul Corespondenţi
Cluj: Omul de afaceri Ioan Bene, judecat în acelaşi dosar cu Uioreanu, plasat în arest la domiciliu
Omul de afaceri Ioan Bene, care se afla în arest preventiv şi care este judecat în acelaşi dosar de corupţie cu fostul preşedinte al CJ Cluj Horea Uioreanu, va fi eliberat, marţi, din Penitenciarul Gherla, întrucât instanţa i-a admis cererea de a fi plasat în arest la domiciliu.
Urmărește
445 afișări
Ioan Bene (Imagine: Raul Stef/ Mediafax Foto)
Potrivit reprezentanţilor Curţii de Apel Cluj, judecătorii au admis, marţi, o cerere depusă de avocaţii lui Ioan Bene, prin care solicitau înlocuirea arestului preventiv cu arest la domiciliu.
Avocatul Mihai Neamţu a declarat corespondentului MEDIAFAX că, potrivit legii, Ioan Bene va părăsi, marţi, Penitenciarul de Maximă Siguranţă Gherla, hotărârea instanţei fiind definitivă.
"Noi am făcut în urmă cu două săptămâni o cerere de înlocuire a măsurii preventive cu arest la domiciliu. Această cerere a fost respinsă de Tribunal, noi am contestat-o şi a fost admisă acum, de Curtea de Apel. Decizia fiind definitivă, trebuie să se aplice de îndată, asta înseamnă că clientul meu va fi eliberat din închisoare astăzi (marţi - n.r.), după ce hotărârea instanţei va ajunge la penitenciar", a declarat Mihai Neamţu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Rusia cere NATO să retragă promisiunea de aderare a Ucrainei făcută la Bucureşti, ca condiţie pentru pace
-
Donald Trump ar putea dobândi o putere pe care niciun preşedinte nu a mai avut-o din 1947
-
Reuters: Ceasul ticăie pentru Bucureşti. România luptă pentru a evita retrogradarea la junk, nerecomandată investiţiilor
Neamţu a precizat că avantajul arestului la domiciliu pentru clientul său este că stă împreună cu familia, are acces la internet şi la telefon şi se poate ocupa şi de administrarea afacerilor sale.
"În continuare, clientul meu are de respectat reguli clare, nu are voie să părăsească domiciliul fără încuviinţarea judecătorului, nu are voie să ia legătura cu alţi martori şi inculpaţi în dosar, însă nici starea de arest la domiciliu nu este una de normalitate, dar măcar este alături de familie, are doi copii mici care merg la şcoală", a spus avocatul lui Ioan Bene.
Ioan Bene se afla în arest preventiv din 29 mai, alături de Horea Uioreanu şi omul de afaceri Vasile Pogăcean, măsura fiind prelungită ulterior de Tribunalul Cluj.
În 23 iunie, Horea Uioreanu - preşedinte suspendat al Consiliului Judeţean Cluj la vremea respectivă, care ulterior a demisionat din funcţie - a fost trimis în judecată de procurorii DNA, pentru trei infracţiuni de luare de mită, din care două în formă continuată (10 acte materiale, respectiv 7 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator, în formă continuată (2 acte materiale) şi complicitate la spălare de bani.
În acelaşi dosar, Ioan Bene, membru AGA în cadrul SC Construcţii Napoca SA, a fost trimis în judecată, în arest preventiv, pentru dare de mită în formă continuată (7 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator, în formă continuată (2 acte materiale) şi spălare de bani.
Vasile Pogăcean, asociat şi administrator la SC Sinai Comimpex SRL Iclod, a fost şi el trimis în judecată în arest preventiv, pentru 10 acte materiale de dare de mită.
Procurorii DNA l-au trimis în judecată în acelaşi dosar, în stare de libertate, pe consilierul judeţean din partea PNL Ioan Petran, pentru dare de mită, tot în stare de libertate fiind trimis în judecată şi omul de afaceri Gabriel Davidescu, director de dezvoltare în cadrul SC Uti Grup SA Bucureşti, pentru săvârşirea a două infracţiuni concurente de dare de mită.
Separat de cererea avocaţilor lui Bene, Tribunalul Cluj a dispus, luni, înlocuirea arestului preventiv cu cel la domiciliu pentru Horea Uioreanu, Ioan Bene şi Vasile Pogăcean, decizia nefiind definitivă şi contestată de DNA. În cazul lui Bene însă, se aplică decizia dată marţi de Curtea de Apel.
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Povestea omului care după ce a preluat afacerea familiei ce avea probleme uriaşe a decis să folosească ultimii bani pentru a cumpăra ceva ce nimieni nu voia. Unde a ajuns el acum?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Teofan Sasca, băiatul unui preot din Botoșani, muncește pe tractor și face senzație pe Youtube
CANCAN.RO
Cu cât se vinde o singură felie de pizza în Aeroportul Otopeni acum, în 2025. Românii au crezut că este o eroare
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe