- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cluj: Peste 10.000 de persoane, aşteptate la un miting şi la un marş de protest faţă de Codul Muncii
Sindicatele clujene vor organiza, vineri, în Piaţa Lucian Blaga din Cluj-Napoca, un miting de protest faţă de prevederile Codului Muncii şi un marş la care sunt aşteptate să participe aproximativ 10.000 de persoane, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Preşedintele Cartel Alfa Cluj, Grigore Pop, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că Guvernul vrea să modifice Codul Muncii, care este al angajatului, nu al angajatorului, astfel încât sindicatele doresc să îi apere pe angajaţi.
"Sindicatele din Cluj - Cartel Alfa, BNS, CSDR, CNSLR Frăţia - vor organiza, vineri, un miting de protest în Piaţa Lucian Blaga din Cluj-Napoca, urmat de un marş prin centrul oraşului până la Prefectură, la care estimăm participarea a circa 10.000 de persoane. Trebuie să spunem «Nu» sclaviei impuse de Codul Muncii, să ne luptăm să nu fie implementată sclavia. Principalul vinovat faţă de actuala situaţie este javra ordinară care nu a ieşit afară. Cei din Guvern vor să modifice Codul Muncii, care este al angajatului, nu al patronului, şi noi vrem să ne apărăm angajatul în raport cu angajatorul", a spus Pop.
El a adăugat că, pe lângă mitinguri şi marşuri, sindicaliştii clujeni pregătesc şi alte forme de protest.
"Am început strângerea de semnături pentru greva de avertisment de două ore în ziua asumării răspunderii Guvernului pe Codul Munci", a afirmat Pop.
Preşedintele CSDR Cluj, Stanca Maria Constantinescu, a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că este nevoie de solidaritate în această perioadă de criză economică şi a făcut apel la toţi locuitorii judeţului să participe la protest.
"Facem un apel tuturor locuitorilor din judeţul Cluj să ni se alăture, vineri, la mitingul din Piaţa Lucian Blaga. Sindicatele poartă stindardul, dar politica actuală de austeritate a statului afectează toată populaţia. Sindicatele nu mai au forţa de dinainte, astfel încât aşteptăm ca la protest să ni se alăture cât mai mulţi clujeni. Să spună un «Nu» răspicat noului Cod al Muncii, care va duce la desfiinţarea sindicatelor", a spus Constantinescu.
Stanca Maria Constantinescu a cerut angajatorilor din instituţii publice sau firme private să nu facă presiuni asupra angajaţilor care doresc să participe la protest.
Preşedintele BNS Cluj, Nati Ariton, a criticat, la rândul său, faptul că Guvernul vrea să desfiinţeze Codul Muncii, care este"Biblia muncii din România".
"Suntem dezamăgiţi de premierul Emil Boc, care vrea să impună un Cod al Muncii care afectează sindicatele şi angajatorii", a afirmat Ariton.
Guvernul îşi va angaja răspunderea în Parlament pe noul Cod al Muncii marţi, 8 martie, la ora 10.00, iar parlamentarii pot depune amendamente până vineri, la ora 20.00.
Proiectul a fost aprobat în şedinţa de luni a Executivului.
În ziua în care Guvernul îşi angajează răspunderea pe Codul Muncii, sindicaliştii vor intra în grevă de avertisment şi vor picheta intrările în sediul Parlamentului. De asemenea, confederaţiile sindicale au anunţat că sindicaliştii vor intra în grevă generală din prima zi în care preşedintele primeşte pentru promulgare noul Cod al Muncii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
BREAKING NEWS: CCR decide renumărarea voturilor
-
BREAKING NEWS CCR a decis renumărarea tuturor voturilor din turul 1 al alegerilor prezidenţiale. Campania electorală se suspendă
-
Augustin Zegrean: Mă tem că vor să meargă spre anularea turului întâi al alegerilor prezidenţiale
-
„Este absolut imposibil...” – Toni Greblă despre renumărarea voturilor de la alegerile prezidenţiale
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO