- Home
- Social
- CLUJ-NAPOCA, (20.05.2018, 18:16)
- Vasile Magradean
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cluj: Peste o sută de credincioşi greco-catolici se roagă pentru sănătate la moaştele Sfântului Anton
Peste o sută de credincioşi greco-catolici se închină, duminică, în catedrala episcopală „Schimbarea la Faţă” din Cluj-Napoca la moaştele Sfântului Anton de Padova şi se roagă să le dea sănătate, transmite corespondentul MEDAFAX.
Urmărește
525 afișări
Cluj: Peste o sută de credincioşi greco-catolici se roagă pentru sănătate la moaştele Sfântului Anton
Moaştele Sfântului Anton de Padova au fost aduse, duminică, în catedrala episcopală „Schimbarea la Faţă” din Cluj-Napoca şi depuse pe un soclu special în faţa altarului, iar peste o sută de credincioşi trec prin faţa lor şi se închină, având posibilitatea de a scrie rugăciuni pe bileţele şi a le depune în interiorul soclului. Acestea vor fi depuse la mormântul Sfântului Anton din Padova.
În cursul serii urmează să fie celebrată în catedrală şi Sfânta Liturghie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Uzurpatorul
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
Reprezentanţii Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla au declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că au fost aduse două relicve ale Sfântului Anton de Padova, ambele fiind extrase din mormântul acestuia la 6 ianuarie 1981, când Altarul - Mormânt care păstrează trupul Sfântului a fost deschis.
„Papa Ioan Paul al II-lea a fost cel care a autorizat această deschidere în vederea recunoaşterii rămăşiţelor pământeşti ale Sfântului Anton. Recunoaşterea precedentă, petrecută în prezenţa Sfântului Bonaventura, a avut loc în anul 1263. După recunoaşterea din 1981, toate oasele Sfântului Anton au fost reaşezate în mormânt, cu excepţia unei anumite părţi din massa corporis, adică din masa musculară mumificată a trupului lui Anton de Padova, care a fost reţinută în afara sicriului pentru confecţionarea unor relicvarii ce sunt oferite venerării credincioşilor răspândiţi în lumea întreagă”, au explicat sursele citate.
La Cluj-Napoca au fost aduse un relicvariu solemn, sub forma unui bust aurit al Sfântului Anton, care ţine în mâna stângă Biblia, pe care este aşezat un ostensoriu ce conţine o parte însemnată din massa corporis, iar cel de-al doilea, mai mic, sub formă de ostensoriu, conţine o altă parte însemnată din massa corporis şi este folosit, de obicei, pentru binecuvântări şi pentru vizite la bolnavi sau în alte locuri.
Moaştele Sfântului Anton au fost aduse la Cluj-Napoca din Padova, Italia, locul în care s-a aflat acesta în ultima parte a vieţii sale, la propunerea Provinciei Franciscane “Sf. Iosif” a Fraţilor Minori Conventuali din România şi a redacţiei revistei „Mesagerul Sfântului Anton”, cu aprobarea Conferinţei Episcopilor Catolici din România.
„Am venit să ne închinăm la moaştele Sfântului Anton, să ne dea putere şi sănătate, să putem birui durerile şi necazurile. Ne bucurăm că au fost aduse la Cluj, sperăm să vină un număr cât mai mare de credincioşi să se roage la ele”, a declarat, duminică, o femeie venită la Catedrala Episcopală „Schimbarea la Faţă”.
Luni, cu ocazia sărbătorii Sfinţilor Constantin şi Elena, în prezenţa moaştelor Sfântului Anton, în catedrala episcopală clujeană se va celebra Sfânta Liturghie după care acestea vor fi duse în procesiune la Biserica Romano-Catolică „Sfântul Mihail” din Cluj-Napoca.
Sfântul Anton de Padova a fost numit de Papa Leon al XIII-lea „Sfântul lumii întregi”. Acesta s-a născut la 15 august 1195, la Lisabona, în Portugalia, în 1210 s-a călugărit în rândul augustinienilor, apoi, în 1220 l-a urmat pe Sfântul Francisc, devenind franciscan cu numele simplu de fratele Anton. A fost înzestrat cu harul predicării iar încă în timpul vieţii a mijlocit multe minuni celor aflaţi în nevoie, fiind cunoscut mai ales prin grija faţă de cei săraci şi nedreptăţiţi. Sfântul Anton a murit 13 iunie 1231 lângă Padova, în Italia, iar un an mai târziu Papa Grigore IX l-a proclamat sfânt.
După pelerinajul din România, relicvele Sfântului Anton de Padova vor fi duse în Austria, Italia, Spania, SUA, Canada, Anglia şi Australia.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe