- Home
- Social
- CLUJ-NAPOCA, (23.01.2014, 17:17)
- Vasile Magradean
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cluj: Trei câini de terapie îi vor ajuta pe studenţi să nu mai fie stresaţi în sesiune
Trei câini de terapie îi vor ajuta pe studenţii a două universităţi din Cluj-Napoca să nu mai fie stresaţi în perioada sesiunilor, aceştia fiind incluşi în programul "Keep calm with dogs", care a fost lansat, joi, în premieră naţională.
Urmărește
463 afișări
Cluj: Trei câini de terapie îi vor ajuta pe studenţi să nu mai fie stresaţi în sesiune (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)
Universitatea "Babeş-Bolyai" (UBB) şi Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca au lansat, joi, programul antistres "Keep calm with dogs", care se adresează studenţilor celor două instituţii şi are scopul de a reduce nivelul de stres asociat cu examenele din sesiune prin interacţiunea cu câini de terapie.
Alina Rusu, conferenţiar la Facultatea de Psihologie a UBB, a declarat că proiectul a fost inspirat din modelul unei universităţi canadiene, intitulat "Puppy-Room for Stressed Students”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”
"La Vivariul UBB s-a lansat, joi, programul antistres «Keep calm with dogs», studenţii de la UBB şi USAMV având ocazia de a-şi reduce nivelul de stres asociat cu examenele din sesiune prin interacţiunea cu câini de terapie, sub supervizarea echipelor specializate în activităţi asistate de animale. Programul îşi propune extinderea beneficiilor interacţiunii om-câine şi pe parcursul semestrului, în direcţia eficientizării procesului de învăţare, având în vedere efectele dovedite ştiinţific ale acestui tip de interacţiune asupra îmbunătăţirii memoriei de lucru, a performanţei în sarcină şi a atenţiei executive”, a spus Rusu.
Potrivit acesteia, programul oferă studenţilor exerciţii de relaxare într-o cameră specială, numită "camera de relaxare", în care aceştia vor putea să se joace cu câinii.
"Noi am pus şedinţele de destresare de două ore, dar pot fi şi de o jumătate de oră. Vom posta pe pagina de Facebook a programului exerciţiile structurate, care vor avea loc de două ori pe săptămână, dar vom lăsa şi exerciţii libere, prin joc. Ca exerciţiu demonstrativ este «Happy tails», studenţii fiind încurajaţi să ofere câinelui o recompensă pentru a da cât mai mult din coadă, iar câinele se cronometrează. Datul din coadă, spun studiile, este un indicator al fericirii câinelui, însă se propagă şi la om”, a explicat Rusu.
De asemenea, în cadrul şedinţelor de terapie cu ajutorul câinilor studenţii vor mai participa şi la alte exerciţii, cum ar fi plimbatul în lesă, perierea şi îngrijirea corporală, jocul cu mingea, învăţarea şi exersarea unor trucuri comportamentale sau ascunderea unor răvaşe şi găsirea lor cu ajutorul câinilor.
În program participă trei câini atestaţi - Bes, un labrador negru de doi ani şi jumătate, Bailey, un beagle de cinci ani, şi Dersou, tatăl lui Bes, care are şapte ani şi jumătate.
Patrupedele aparţin asociaţiei Dog Assist din Cluj-Napoca şi vor fi aduse de două ori pe săptămână la Vivariul UBB unde se vor ţine şedinţele de terapie.
"Interacţiunea cu câinele îi ajută pe studenţi să se destreseze şi noi încercăm să le creăm cadrul prin care ei vor pleca din camera de relaxare cu zâmbetul pe buze, relaxaţi şi încărcaţi pozitiv pentru a-şi continua studiul”, a declarat, joi, preşedintele Dg Assist, George Mosoia.
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 09:02
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
astăzi, 08:59
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână