CNADNR a cerut Curţii de Conturi să verifice contractele de întreţinere a drumurilor

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a anunţat marţi că a solicitat Curţii de Conturi să verifice derularea tururor contractelor subsecvente de întreţinere a drumurilor şi autostrăzilor încheiate de companie.

Urmărește
539 afișări
Imaginea articolului CNADNR a cerut Curţii de Conturi să verifice contractele de întreţinere a drumurilor

CNADNR a cerut Curţii de Conturi să verifice contractele de întreţinere a drumurilor (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Începând cu anul 2008, CNADNR SA a încheiat acorduri cadru privind activitatea de întreţinere multianuală a drumurilor naţionale şi autostrăzilor.

"Vă rugăm să binevoiţi a analiza şi a dispune asupra posibilităţii introducerii în programul de activitate a unor misiuni de control a căror arie de verificare să cuprindă acordurile cadru şi contractele subsecvente încheiate în baza acestora, pentru perioadele de derulare care nu au făcut obiectul unei acţiuni de control până în prezent", se arată în adresa transmisă de CNADNR către conducerea Curţii de Conturi.

În raportul pe 2010 Curtea de Conturi notează o serie de nereguli constatate la CNADNR, în urma unui control care a vizat legalitatea utilizării şi rambursării unor împrumuturi. Prejudiciul stabilit de Curtea de Conturi a fost de 7,61 milioane lei.

Fostul ministru al Transporturilor Anca Boagiu a declarat vineri că în timpul mandatului său Corpul de Control al instituţiei a formulat şase plângeri penale, iar Compania de Drumuri a transmis DNA şi IGP alte şase astfel de dosare, fără să nominalizeze însă persoanele acuzate.

Potrivit unor surse din Ministerul Transporturilor, printre dosarele de plângere penală se numără cele privind contractul de achiziţie a sistemului informatic de emitere, gestiune şi control al rovinietei, unele achiziţii de sare pentru deszăpezire, realizate cu câţiva ani în urmă, şi cazuri legate de două agenţii CNADNR de control şi încasare - Giurgeni şi Calafat.

Totodată, alte dosare urmează să fie transmise autorităţilor competente şi vizează Societatea de Turism Feroviar şi compania Telecomunicaţii CFR, ambele parte a CFR SA, conform surselor citate.

Boagiu, aflată la conducerea Ministerului Transporturilor din septembrie 2010, i-a predat vineri portofoliul lui Alexandru Nazare, până săptămâna trecută secretar de stat în instituţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici