- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (31.12.2019, 12:13)
- Laura Albu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CNAIR a lansat o hartă online care prezintă situaţia drumurilor naţionale în timp real / Scarlat: Avem un protocol de colaborare semnat cu Waze
Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor anunţă că începând de marţi, pe site-ul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), pot fi accesate hărţile interactive care prezintă situaţia drumurilor naţionale şi sectoarele cu risc de înzăpezire.
Urmărește
2483 afișări
CNAIR a lansat o hartă online care prezintă situaţia drumurilor naţionale în timp real
Cele două hărţi au fost dezvoltate de către Centrul De Studii Tehnice, Rutiere si Informatice - CESTRIN, fără costuri suplimentare, în cadrul unui proiect pilot care va fi finalizat prin lansarea unor aplicaţii pentru dispozitivele mobile, potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor.
În ceea ce priveşte Harta sectoarelor cu risc de înzăpezire aceasta este actualizată în baza datelor furnizate de către DRDP-uri. Pe parcursul etapelor de dezvoltare a hărţilor interactive vor fi introduse inclusiv informaţiile referitoare la toate modurile de transport.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iranul se pregătește de atac. Ar putea avea loc chiar în această noapte, înainte de alegerile din SUA: „Nu vom lăsa alegerile americane să ne influențeze”
-
WSJ: Rusia este suspectată de trimiterea de dispozitive incendiare în avioanele care aveau destinaţia SUA şi Canada
-
Greva de la Boeing, încheiată cu o victorie uriaşă pentru angajaţi
-
Coreea de Nord a lansat mai multe rachete cu rază scurtă de acţiune
„Am văzut că lucrurile au început să se mişte şi la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi să fie promovate, şi aici, noile tehnologii. Astfel hărţile interactive propuse de către cei de la CNAIR vin în sprijinul tuturor celor care tranzitează infrastructura rutieră naţională. Prin ele vor fi furnizate informaţii pe care multe dintre aplicaţiile existente nu le deţin, informaţii corecte, care vin direct de la sursă. Chiar dacă este un proiect pilot, managementul companiei a prezentat un calendar rapid de implementare şi dezvoltare. Practic, în viitorul apropiat, va fi lansată şi aplicaţia destinată dispozitivelor mobile, valabilă atât pentru utilizatorii de Android cât şi pentru cei de IOS. Este un prim pas pe care ei îl fac pentru a deveni ceea ce trebuia să fie de la început: o companie în serviciul cetăţenilor. Iniţiativele de acest fel trebuie continuate, în noua eră a tehnologiei.” a spus ministrul Transporturilor, Lucian Bode.
Scarlat: CNAIR are un protocol de colaborare semnat cu Waze pentru Harta interactivă
Directorul Companiei Naţionale pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Sorin Scarlat, a declarat în cadrul lansării Hărţii Interactive a drumurilor naţionale că a semnat un protocol de colaborare cu Waze şi ia în calcul funcţionarea celor două aplicaţii în aceeaşi platformă.
„Noi cu cei de la Waze avem un protocol semnat, mai trebuie să facem câţiva paşi, dar nu m-aş hazarda să vă dau un termen când vom definitiva acest protocol şi vom lansa această aplicaţie poate chiar şi în aceeaşi platformă cu cei de la Waze. În orice caz, există un protocol de colaboare şi în mod sigur vom face schimb de informaţii şi vom găsi cea mai bună soluţie, astfel încât să fie în regulă şi pentru cei care folosesc Waze-ul şi pentru cei care folosesc aplicaţia noastră”, a afirmat, marţi, Sorin Scarlat, directorul CNAIR, în cadrul unei întâlniri cu presa.
Harta va pune la dispoziţia şoferilor informaţii privind drumurile afectate de înzăpeziri sau aflate sub coduri meteo, la interval de maxim 20 de minute de la luarea deciziei de aplicare a restricţiilor.
„Am conceput această platformă pentru a pune în evidenţă zonele sau drumurile care sunt supuse riscurilor de înzăpezire. E important ca cei care utilizează reţeaua de drumuri naţionale în această perioadă să aibă acces la aceste date în primă fază şi să fie pregătiţi în a găsi o altă rută de transport dacă unele drumuri au probleme. Există un dispecerat care va avea activitate permanentă, în momentul în care s-a dispus aplicare restricţiei, în maxim 20 de minute veţi avea introdusă în platforma hărţii această restricţie. Ne axăm pe scurtarea duratei din momentul luării deciziei până la încărcarea informaţiilor în această platformă. (...) Toate fenomenele meteorologice care se desfăşoară vor fi introduse în această hartă”, a explicat directorul CNAIR.
Deciziile de aplicare a restricţiilor vor fi luate în colaborare cu Poliţia Rutieră.
„Până acum erau comunicate date de Compania de Autostrăzi cu privire la restricţii, dar flexibilitatea Companiei va trebui extinsă. Până acum foloseam aceste comunicate. Dacă citim legea, administratorul drumului este Compania de Autostrăzi, dar deciziile se iau împreună cu cei de la Poliţia Rutieră, cei care asigură circulaţia optimă pe drumurile naţionale. Deciziile se vor lua de comun acord cu cei de la Poliţia Rutieră. Harta este disponibilă doar în română şi doar pe site-ul Companiei”, a mai spus Sorin Scarlat.
Datele companiei provin din partea Administraţiei Naţionale de Meteorologie. „Avem un contract cu ANM-ul şi primim frecvent informări cu privire la starea vremii. Dacă apar fenomene, gen cod galben, cod portocaliu, acel fenomen este detaliat, zona care va fi afectată şi vom suprapune cu reţeaua de drumuri naţionale şi vom şti care drumuri sunt sub avertizare de cod”, a mai precizat Scarlat.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: WSJ: Rusia plănuia să incendieze avioanele cu destinația SUA și Canada, prin dispozitive inflamabile pe bază de magneziu
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce a pățit Marian Godina în timpul unei percheziții. Ce obiect a găsit pe noptiera suspectului peste care a intrat în casă
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe