Prima pagină » Social » Constanţa:Regia de apă dă în judecată două persoane pentru poluarea cu motorină a unei reţele de apă

Constanţa:Regia de apă dă în judecată două persoane pentru poluarea cu motorină a unei reţele de apă

Conducerea Regiei Autonome Judeţeană de Apă (RAJA) Constanţa susţine că va da în judecată două persoane din Medgidia care au poluat cu motorină reţeaua de apă a imobilului în care locuiesc şi au acuzat RAJA că ar fi vinovată că la robinetele lor curge apă amestecată cu combustibil.
23 ian. 2011, 16:10, Social

Potrivit unui comunicat de duminică al RAJA Constanţa, în 19 ianuarie la dispeceratul societăţii din Medgidia s-a înregistrat o reclamaţie din partea unui localnic de pe strada Stejarului. Cetăţeanul a reclamat că la robinet curge apă amestecată cu motorină, iar o echipă de intervenţie a mers la faţa locului şi a verificat instalaţia publică din zonă, precum şi instalaţiile interioare ale consumatorilor vecini. De asemenea, au fost prelevate probe din toate reţelele, atât din cea a celui care a făcut sesizarea, cât şi de la cele ale vecinilor, dar şi din reţeaua publică aparţinând societăţii.

Reprezentanţii RAJA spun că în urma verificăriloe au stabilit că problema a apărut în urma unei defecţiuni la o instalaţie improvizată de încălzire a apei. Rezervorul de combustibil care asigura încălzirea apei s-a fisurat, motorina scursă a pătruns în rezervorul de înmagazinare apă caldă a boilerului, iar de aici combustibilul amestecat cu apa din rezervor a ajuns în reţeaua interioară, implicit la robinetul reclamantului.

„Rezultatele analizelor de laborator de la toate probele prelevate din zonă au confirmat faptul că pe reţeaua publică aparţinând RAJA Constanţa nu s-a determinat conţinut de produs petrolier. Infiltraţiile de combustibil au apărut în urma analizelor doar la nivelul instalaţiei interioare a celor două imobile de la numerele 16 şi 18. În ceea ce priveşte rezultatul analizelor probelor prelevate din reţeaua publică, de la puţul numărul 5 şi rezervoarele aparţinând RAJA Constanţa, precum şi de la celelalte case din zonă, acesta a confirmat că apa distribuită de RAJA se încadrează în parametrii normali de potabilitate şi nu conţine produse petroliere. Responsabilitatea RAJA Constanţa privind calitatea apei potabile furnizate abonaţilor este până la nivelul căminelor apometrice. Reţelele interioare ale imobilelor aparţin şi sunt administrate de către proprietari”, se precizează în comunicatul RAJA Constanţa.

Conducerea instituţiei susţine că îl va da în judecată pe reclamant, care a afirmat că RAJA este responsabilă de acest incident, dar şi pe cel care a poluat reţelele interioare, solicitând daune morale şi plata cheltuielilor cu deplasarea echipelor de intervenţie şi analizele de laborator.