- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (14.08.2018, 18:32)
- Daniela Timofti
CNAS: Vom face controale pentru a descoperi problemele apărute în eliberarea formularelor pentru decontarea serviciilor medicale în străinătate
CNAS va realiza mai multe controale în spitale pentru a descoperi neconcordanţele sau eventualele probleme apărute în eliberarea formularelor S2/E112 pentru decontarea serviciilor medicale în străinătate care nu pot fi rezolvate în ţară. În 2017, au fost eliberate peste 700 de astfel de formulare.
Urmărește
190 afișări
CNAS: Vom face controale pentru a descoperi problemele apărute în eliberarea formularelor pentru decontarea serviciilor medicale în străinătate
“După cum bine ştim, medicul este cel care întocmeşte documentaţia, care ajunge la CNAS şi vede dacă este completă şi corectă. Este o chestiune pe care CNAS nu poate şi nu are posibilitatea, cel puţin în acest moment, să spună - omul acesta poate fi tratat şi în România. Pentru că este recomandarea medicului şi este atribuţia şi răspunderea medicului care întocmeşte respectiva documentaţie. Lucrurile între timp s-au mai reglat pentru că şi noi am reuşit să punem la punct unul dintre tratamentele pentru care până acum se pleca foarte mult în străinătate. (...) Este datoria medicului care întocmeşte documentaţia şi până la urmă este şi responsabilitatea lui în momentul în care face documentaţia să decidă dacă se poate rezolva sau nu cazul în România”, a spus, marţi, purtătorul de cuvând al Casei Naţionale de Asigurări în Sănătate (CNAS), Daniel Osmanovici, în cadrul unei conferinţe de presă.
De asemenea, CNAS îşi propune să realizeze controale la spitale, pentru a depista anumite nereguli la modul cum sunt distribuite formularele care le permit pacienţilor tratamentul în străinătate.
“Este evident faptul că vor fi pornite nişte controale. Numai că atunci când vrei să faci un control şi controlul vrei să nu fie superficial este normal să pui la punct proceduri. Procedurile respective trebuie să fie în concordanţă cu anumite libertăţi pe care le are fiecare şi care nu trebuie să fie încălcate. În momentul acesta sunt puse la punct o serie de proceduri în direcţia aceasta de aşa natură ca atunci când se va decide începerea controlului, care nu ar trebui să mai fie amânat foarte mult timp, să se meargă la punct ochit, punct lovit. (...) În momentul de faţă CNAS pune la punct o serie de proceduri pe baza cărora să se poată desfăşura controale pentru a descoperi neconcordanţele sau eventualele probleme apărute în eliberarea formularelor S2(E112)”, a mai adăugat Daniel Osmanovici.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja: încă 150 de milioane de euro investiţi în sectorul energetic românesc
-
Accident grav la un telescaun din Spania. Zeci de persoane rănite, unele în stare gravă
-
Liderul opoziţiei conservatoare din Germania afirmă că Donald Trump va aduce claritate pentru Uniunea Europeană
CNAS a îndemnat spitalele să investească în personal şi în aparate medicale, astfel încât pacienţii să se trateze în ţară, nu peste hotare.
În 2017, CNAS a emis 732 de formulare S2/E112, dintre care 464 pentru copii. Cele mai predominante afecţiuni pentru care au fost emise formulare de tratament în Uniunea Europeană sunt: Boli ale sistemului circulator (237), afecţiuni oncologice (169) şi afecţiuni pediatrice (107).
Cele mai frecvente ţări în care au fost trataţi pacienţii români cu formularele emise de Casa Naţională de Asigurări în Sănătate sunt: Germania (319), Italia (187) şi Franţa (84). Pe ultimul loc, cu doar un singur pacient, se află Spania, Polonia, Grecia şi Cehia.
Pentru tratamentele efectuate de pacienţii români în strănitate în anul 2017, CNAS trebuie să plătească aproape 500.000.000 de lei. Termenul de decontare prevăzut de legislaţia europeana pentru aceste servicii este de 18 luni de la data intrării documentelor la CNAS pentru formularele acceptate şi de 36 de luni daca sunt contestaţii.
Citește pe alephnews.ro: Viktor Orbán blochează aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană. Ce soluții are UE
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Prezentatoarea știrilor și iubita ei cântăreață, imagini îndrăznețe din vacanța romantică din Costa Rica
PROSPORT.RO
Tabel pentru bărbați și femei | Pe ce dată ieși la PENSIE, în funcție de luna și de anul nașterii
GANDUL.RO
Cea mai cunoscută fotografie cu Mihai Eminescu. A fost făcuta la Praga și a devenit „imaginea” poetului
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe