- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (03.10.2022, 20:47)
- Gabriel Pecheanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CNSU decide verificarea tehnică a barajelor din România
CNSU a decis, luni, verificarea tehnică a calităţii construcţiei şi siguranţei exploatării barajelor aflate pe teritoriul României, după ce sâmbătă noaptea a avut loc o avarie la barajul lacului piscicol Tăul Mare din Roşia Montană, judeţul Alba, iar populaţia a fost evacuată.
Urmărește
322 afișări
CNSU decide verificarea tehnică a barajelor din România
„În contextul incidentului petrecut în data de 01.10.2022 la barajul lacului de acumulare Tăul Mare din judeţul Alba care a impus adoptarea urgentă a unor acţiuni de răspuns, inclusiv evacuarea preventivă a locuitorilor din localitatea Roşia Montană, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat, în format hibrid Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, în vederea adoptării unor măsuri imediate în scopul preîntâmpinării unor evenimente asemănătoare. Prin Hotărârea nr. 42 din 03.10.2022 a CNSU sunt dispuse măsuri necesare verificării tehnice a calităţii construcţiei şi siguranţei exploatării barajelor aflate pe teritoriul României”, anunţă Executivul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
Ursula von der Leyen, la 35 de ani de la Revoluţie: România şi Europa onorează sacrificiul românilor
Potrivit hotărârii CNSU, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, prin Administraţia Naţională Apele Romane şi Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei prin Inspectoratul de Stat în Construcţii, vor efectua, în regim de urgenţă, controale sau verificări de specialitate privind calitatea construcţiei şi siguranţei în exploatare a barajelor, din aria de competenţă.
„Acţiunile de control/verificare se desfăşoară la barajele încadrate în categoriile C şi D, indiferent de deţinător. Controalele/verificările menţionate la alin. (1) urmăresc, dar fără a se limita la acestea, performanţa privind calitatea în construcţii, evaluarea stării de siguranţă în exploatare, comportarea obiectivelor, starea de uzură, existenţa şi funcţionalitatea aparaturii de monitorizare, control şi avertizare, precum şi riscurile la care sunt expuse”, se menţionează în document.
Ulterior, va fi întocmit un raport, care cuprinde starea de fapt, concluziile verificărilor, precum şi recomandările necesare.
„Controalele şi verificările se realizează până cel tarziu la data de 20 noiembrie 2022. În termen de 10 zile de la emiterea prezentei hotărâri, instituţiile centrale sau organizaţiile publice precum şi cele de la nivelul unităţilor administrativ teritoriale, pun la dispoziţia Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne listele nominale ale barajelor încadrate în categoriile C şi D, aflate în administrare”, se precizează în hotărâreas CNSU.
Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare, unde sâmbătă a apărut o avarie la baraj, a scăzut până luni cu 97 de centimetri, în urma evacuării cu motopompele de mare capacitate.
O avarie a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică la barajul lacului piscicol Tăul Mare din Roşia Montană, judeţul Alba. Autorităţile au dispus evacuarea populaţiei din localitate.
Potrivit ISU Alba, autorităţile au fost sesizate în noaptea de sâmbătă spre duminică, prin apel la 112, de primarul comunei Roşia Montană cu privire la o avarie la golirea de fund a Barajului Lacului Piscicol Tăul Mare.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe