Cocaină în schimbul voturilor: ultima formă de corupţie electorală

O nouă frontieră a corupţiei electorale a fost atinsă în America de Sud, unde voturile pot fi cumpărate cu 10 grame de drog.

Urmărește
209 afișări
Imaginea articolului Cocaină în schimbul voturilor: ultima formă de corupţie electorală

Cocaină în schimbul voturilor: ultima formă de corupţie electorală

Este probabil o noutate mondială, fiind puţin probabil să existe precedente în lume.

Există un loc în Brazilia, cu o mare densitate criminală, unde se cumpără şi se vând voturi pentru 10 grame de cocaină. Aceasta este plângerea şocantă făcută de Dariomar Rodrigues, primarul oraşului Altaneira, un municipiu de 8.000 de locuitori din statul Ceará, din nord-estul Braziliei.

Ştirea ar trebui verificată, ceea ce nu este uşor dat fiind contextul, dar este un fapt că alarma a fost răspândită de o sursă oficială precum municipalitatea.

„Astăzi, în oraşul nostru, voturile se cumpără cu 10 grame de cocaină. Este un dezastru pentru societatea noastră, trebuie să rezistăm”, a spus Rodrigues, într-un videoclip publicat de site-ul brazilian „all news” Metrópoles.

Strigătul de durere pentru această formă neobişnuită de schimb de voturi lansat de Rodrigues, din Partidul Muncitorilor, s-a auzit la un miting de dinaintea alegerilor administrative locale, programate pentru 6 octombrie.

Pe lângă gravitatea incidentului în sine, clipul circulă pe web în Brazilia şi pentru că reclamaţia a fost făcută în timpul unei vizite la Altaneira a unui membru de rang înalt al partidului preşedintelui Lula, José Guimarães.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici