Video Cod galben de caniculă, de sâmbătă până luni, în 17 judeţe şi Capitală (VIDEO)

Meteorologii au transmis, vineri după-amiază, o atenţionare meteo cu codul galben prefecturilor din 17 judeţe şi din Capitală, anunţând că temperaturile vor creşte, în zilele de sâmbătă, duminică şi luni, până la 36 de grade şi, izolat, chiar până la 39 de grade.

Urmărește
1 afișare

Potrivit textului atenţionării, meteorologii aşteaptă ca sâmbătă, în judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Ilfov şi în Bucureşti, iar duminică şi luni şi în Brăila, Galaţi, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj şi Constanţa temperaturile să atingă valoarea de 35-36 de grade şi, în unele zone, chiar 38 de grade Celsius.

Duminică, în sudul extrem al ţării, în Dolj, Olt, Teleorman şi Giurgiu, "cu totul izolat" sunt posibile valori de temperatură de până la 39 de grade Celsius, mai susţin meteorologii.

Vineri dimineaţă, surse din Administraţia Naţională de Meteorologie declarau agenţiei MEDIAFAX că autorităţile locale din sudul României vor fi avertizate cu cod galben, pentru canicula aşteptată în acest week-end. La acel moment, meteorologii erau reuniţi în şedinţă, urmând să stabilească exact zonele care vor fi avertizate şi să spună cât timp va fi instituit codul galben.

Miercuri, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu, aprecia că o nouă perioadă caniculară ar putea reveni în România, începând de sâmbătă, mai întâi cu cod galben şi, ulterior, posibil cu cod portocaliu pentru anumite zone din lunca Dunării, însă temperaturile nu vor mai atinge recordurile din zilele precedente.

"Probabil că vom da cod galben pentru ziua de sâmbătă. Cel puţin acum aşa vedem, dar decizia finală în acest sens o vom lua vineri", adăuga atunci Ion Sandu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici