Cod portocaliu: Canicula revine în toată ţara, începând de joi

Meteorologii au atenţionat, luni, cu codul galben autorităţile din aproape întreaga ţară asupra caniculei ce va lovi majoritatea regiunilor României în perioada 17 - 22 iulie, insistând asupra a nouă judeţe care, pentru zilele de 19 şi 20 ale lunii, au primit cod portocaliu.

Urmărește
2 afișări
Imaginea articolului Cod portocaliu: Canicula revine în toată ţara, începând de joi

Alertă cod portocaliu, transmisă de meteorologi în nouă judeţe

            Potrivit atenţionării meteorologice, în intervalul 17 - 22 iulie vremea va deveni "excesiv de caldă în toate zonele".
            Astfel, marţi şi miercuri, în Banat, Crişana, Oltenia, Muntenia şi în sudul şi estul Moldovei, temperatura aerului va urca până la 38 de grade. De joi şi până duminică, vremea fi caniculară în majoritatea regiunilor, cu valori de temperatură ce vor depăşi frecvent 36 de grade.
            "In intervalul atenţionat, indicele de confort termic temperatură-umezeală va atinge şi depăşi pragul critic de 80", precizează meteorologii.
            Situaţia însă devine mai grea în zilele de joi şi vineri, când în judeţele Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, dar şi în Bucureşti, temperaturile ar putea ajunge până la 40 de grade, motiv pentru meteorologi să alăture avertizării codul portocaliu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici