- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (01.10.2013, 17:00)
- Roxana Alexe , Livia Ispas
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
COD PORTOCALIU de ploi: Străzi inundate, copaci doborâţi de vânt şi maşini avariate în Capitală. NINSORI în mai multe zone din ţară
Mai multe străzi din Capitală au fost inundate, marţi, în urma ploii torenţiale şi zeci de copaci rupţi de vântul puternic au căzut pe carosabil şi pe maşini, peste 20 de autovehicule fiind avariate. Mai multe tramvaie şi troleibuze au fost blocate din cauza unor copaci rupţi de vânt care au căzut pe carosabil. În mai multe judeţe din ţară ninge, iar circulaţia pe DN1 dinspre localitatea braşoveană Dârste este restricţionată pentru toate autovehiculele care nu sunt echipate cu anvelope de iarnă.
Urmărește
18612 afișări
COD PORTOCALIU de ploi (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
Peste 20 de maşini au fost avariate în noaptea de luni spre marţi de copacii doborâţi de furtună, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere a Capitalei, Andrei Codău.
Potrivit lui Andrei Codău, cel mai grav incident a avut loc pe strada Dimitrie Pompeiu, unde un copac doborât de vânt a avariat cinci maşini. Alte incidente au avut loc pe străzile Frunte Lată, Mozart şi Lacul Tei, unde copacii au căzut pe câte două autoturisme.
Codău a mai spus că se circulă greu din cauza apei acumulate pe carosabil pe Şoseaua Bucureşti - Ploieşti, în dreptul Institutului de Meteorologie, pe Şoseaua Virtuţii, Valea Oltului, Valea Ialomiţei, Iancu de Hunedoara, Şoseaua Progresului, Bucureştii Noi, la intersecţia cu Răzoare, Calea 13 Septembrie, la intersecţia cu Şoseaua Antiaeriană şi Calea Moşilor, la intersecţia cu strada Făinari.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Qatarul ameninţă UE că va taia gazul. Ministrul energiei din Qatar: "Nu blufez"
De asemenea, nu funcţionează semafoarele la intersecţia Bulevardul Basarabia cu Bulevardul 1 Decembrie 1918, la intersecţia străzilor Mircea Vulcănescu cu Popa Tatu, pe Şoseaua Giurgiului, la intersecţia cu Drumul Găzarului, la intersecţia Calea Moşilor cu Bulevardul Carol I, pe Drumul Sării, la intersecţia cu strada lt. Găină şi pe Şoseaua Colentina, la intersecţia cu Teiul Doamnei.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, Daniel Vasile, a declarat pentru MEDIAFAX că în ultimele 24 de ore echipele ISU au intervenit la 25 de incidente, dintre care 20 au fost căderi de arbori.
Daniel Vasile a spus că marţi, de la ora 05.00, ISU a primit 15 solicitări, pentru pentru acumulări de apă şi pentru copaci căzuţi pe carosabil sau care au avariat case şi autoturisme.
Acesta a precizat că pompierii au mai intervenit pentru de scoate apa din subsolul unor locuinţe, marţi dimineaţă fiind în desfăşurare două intervenţii pe strada Brumărescu şi pe Şoseaua Antiaeriană.
Troleibuzele liniilor 71, 93 şi 96 circulă deviat de pe Bulevardul Vasile Milea, din cauza unor probleme la reţeaua electrică, iar traficul tramvaielor 1, 8, 11 şi 25, blocat din cauza unor copaci rupţi de vânt care au căzut pe linie, a fost reluat, a declarat purtătorul de cuvânt al RATB.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB), Constantin Tobescu, traficul pe linia troleibuzelor 71, 93 şi 96 a fost reluat, însă acestea circulă devizat, de pe Bulevardul Vasile Milea spre Liceul Auto, din cauza unor probleme la reţeaua electrică.
Circulaţia troleibuzelor pe liniile 71, 93 şi 96 a fost blocată marţi dimineaţă, din cauza unui copac rupt de vânt care a căzut pe Bulevardul Vasile Milea.
Şi pe linia tramvaielor 1, 8, 11 şi 25 a fost blocată circulaţia, din cauza unui copac rupt de vânt care a căzut în dreptul staţiei Inox, de pe Şoseaua Progresului. Pe aceste linii traficul a fost reluat în condiţii normale, a precizat Tobescu.
De asemenea, pe linia tramvaiului 11, în zona Calea Giuleşti, a fost blocată circulaţa câteva zeci de minute, din cauza firelor electrice rupte de vânt.
Circulaţia la metrou, blocată pe un fir la staţia Pipera, din cauza unor defecţiuni tehnice
Circulaţia la metrou este blocată la staţia Pipera, pe linia doi, din cauza unor defecţiuni tehnice, traficul fiind îngreunat întrucât se desfăşoară pe celălalt fir, alternativ, în ambele sensuri, au declarat marţi, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Metrorex.
Potrivit surselor citate, traficul este blocat pe linia 2, iar între staţiile Pipera şi Aviatorilor se circulă pe firul 1, alternativ.
În urma blocării circulaţiei pe un fir s-a dublat timpul de aşteptare în staţia Pipera, călătorii fiind nevoiţi să aştepte în staţie aproximativ şase minute, au precizat reprezentanţii Metrorex.
Traficul a fost blocat din cauza unei defecţiuni tehnice, fiind posibil să se fi infiltrat apă, în urma ploii torenţiale.
Reprezentanţii Metrorex au estimat că circulaţia la staţia Pipera, pe linia 2, ar putea fi reluată în aproximativ 30 de minute.
Călătorii sunt anunţaţi în staţiile de metrou că circulaţia este blocată pe un fir la Pipera, din cauza unui deranjament tehnic.
O femeie a fost rănită de un copac doborât de vânt, în zona Piaţa Presei Libere
O femeie a fost rănită de un copac doborât de vânt, marţi dimineaţă, în zona Piaţa Presei Libere, aceasta fiind transportată la spital de un echipaj SMURD, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti, Daniel Vasile.
Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Bucureşti, femeia, în vârstă de 31 de ani, a suferit un traumatism cranio-cerebral şi, probabil, o fractură de femur.
Aceasta este conştientă şi a fost preluată de un echipaj SMURD, fiind transportată la un spital pentru a primi îngrijiri medicale.
Citeşte şi:
ISU Bucureşti: Trei persoane rănite, 61 de maşini avariate şi 125 de copaci căzuţi în Capitală, în zece ore
Circulaţie feroviară blocată pe un fir, în apropierea Capitalei, din cauza unor copaci rupţi de vânt
Circulaţia feroviară este blocată pe un fir, în apropierea Capitalei, între staţiile Chiajna - Grădinari şi Crivina - Periş, din cauza unor copaci care au căzut pe gabaritul căii ferate, informează, marţi, compania "CFR SA.
În urma incidentului, firul II a fost închis, trenurile putând circula doar pe firul I între staţiile Chiajna - Grădinari şi Crivina - Periş, a precizat Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" SA, într-un comunicat de presă.
Trenurile care circulă pe relaţiile Bucureşti - Craiova şi Bucureşti - Braşov pot înregistra întârzieri de 10-15 minute între staţiile Chiajna - Grădinari şi Crivina - Periş.
Echipele de intervenţie sunt la faţa locului pentru eliberarea căii ferate pe firul II.
Reprezentanţii companiei CFR au precizat că în prezent nu sunt linii închise şi nici trenuri blocate, însă circulaţia în judeţele avertizate cu cod portocaliu şi cod galben se desfăşoară în condiţii de ploi abundente şi vânt puternic.
Călătorii pot solicita informaţii despre eventualele întârzieri în traficul feroviar, din cauza vremii nefavorabile, la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară sau la numărul de telefon 021/9521.
Traficul aerian se desfăşoară normal pe aeroporturile "Henri Coandă" şi "Aurel Vlaicu" din Capitală.
Reprezentanţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti au anunţat că marţi, până la ora 10.00, nu au fost înregistrate întârzieri şi nici au fost anulate zbor pe cele două aeroporturi, din cauza condiţiilor meteo.
Constanţa: 14 localităţi fără energie electrică şi opt fără apă potabilă, din cauza vremii
Un număr de 14 localităţi din judeţul Constanţa au rămas fără energie electrică, iar opt dintre acestea au rămas fără apă potabilă, din cauza ploii şi a vântului puternic, în prezent echipe ale Enel fiind în teren pentru remedierea defecţiunilor apărute la reţeaua electrică.
Potrivit autorităţilor locale, aproximativ 7.500 de consumatori din cele 14 localităţi sunt afectaţi de lipsa energiei electrice, dar 18 echipe ale Enel se află pe teren şi lucrează la remedierea defecţiunilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.
De asemenea, din cauza avariei la liniile de alimentare cu tensiune de la mai multe staţii de pompare, localităţile Ciocârlia de Jos, Tătaru, Pecineaga, Vârtop, Moşneni, Albeşti, Oituz şi zona de intrare în Mihail Kogălniceanu sunt lipsite de apă potabilă. În momentul în care Enel va remedia aceste avarii, alimentarea cu apă va reveni la normal.
Circulaţia rutieră este îngreunată în judeţul Harghita, marţi dimineaţă, din cauza ninsorii, zăpada ajungând până la cinci centimetri pe carosabil, iar pe DN 13 A, care face accesul în staţiunea Harghita Băi, mai mulţi şoferi au rămas cu maşinile blocate în zăpadă.
Trafic restricţionat pe DN1, din cauza zăpezii, pentru maşinile fără cauciucuri de iarnă
Poliţia Rutieră Braşov a restricţionat accesul pe DN1 dinspre localitatea braşoveană Dârste către Bucureşti, marţi, de la ora 12.00, pentru toate autovehiculele care nu sunt echipate cu anvelope de iarnă, acestea fiind obligate să se întoarcă din drum, în condiţiile în care ninge abndent.
Toate porturile navale şi fluviale din Constanţa, închise din cauza vântului puternic
Toate porturile navale şi fluviale din judeţul Constanţa sunt închise, marţi dimineaţă, din cauza vântului puternic, iar o navă de croazieră cu aproximativ 500 de pasageri la bord, care trebuia să acosteze în Portul Constanţa, a fost redirecţionată, din cauza furtunii, în portul bulgăresc Nessebar.
Capitala şi judeţele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Tulcea şi Constanţa sunt de luni, ora 21.00 până miercuri, la ora 02.00, sub COD PORTOCALIU DE PLOI, fiind prognozate precipitaţii de până la 80 de litri pe metru pătrat.
Citeşte şi:
COD PORTOCALIU DE PLOI şi inundaţii începând de azi. HARTA zonelor afectate. Comandament pentru SITUAŢII DE URGENŢĂ, la Guvern
Citeşte şi:
COD PORTOCALIU DE PLOI - Oprescu: Avem motopompe în zonele cu risc de indundaţii, respectiv în marile intersecţii
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe