Vali este proprietarul unei cafenele din Buzău şi a făcut eforturi să deschidă terasa chiar de pe 1 iunie, după o lungă aşteptare.
După ce a aşezat mesele astfel încât acestea să respecte regulile de distanţare, antreprenorul spune că terasa va funcţiona la 25% din capacitate.
”Am făcut măsurători, am aşezat scaunele şi avem solicitări scrise făcute către clienţii noştri pe mese, prin care îi rugăm să nu mute poziţiile meselor şi scaunelor, astfel încât să fie undeva la 1.5 m între cei patru participanţi de la aceeaşi masă”, spune Valentin Scarlat, proprietarul unei cafenele.
O altă provocare cu care se confruntă antreprenorul buzoian ţine de colectarea datelor personale ale clienţilor, o măsură care pune o presiune suplimentară pe umerii proprietarilor de terase.
”Noi vom accepta şi clienţii care refuză să ne ofere aceste informaţii. Să mai şi refuzăm clienţi pentru că nu ne spun cu cine au venit, de ce au venit şi unde stau, n-ar fi chiar ok. Mai bine mai stăteam o lună, o lună şi jumătate sau cât era nevoie, şi când deschideam, deschideam la capacitate maximă, lumea putând să se bucure într-adevăr de depăşirea perioadei şi să se simtă bine în locaţiile HORECA”, mai spune Valentin Scarlat.