Codul lui Da Vinci, în variantă românească. Mira Feticu, despre indiciile care au condus-o la tabloul presupus al lui Picasso, îngropat lângă un copac în Tulcea: Opt rânduri, ca o poezie sinucigaşă

Mira Feticu, autoarea best-seller-ului „Tascha”, care are ca subiect furtul tablourilor renumite de către doi români, în 2012, este cea care a descoperit, opera lui Picasso. „Am primit indiciile pe o foaie albă, opt rânduri ca o poezie sinucigaşă”, a spus Mira Feticu, pentru MEDIAFAX.

Urmărește
3718 afișări
Imaginea articolului Codul lui Da Vinci, în variantă românească. Mira Feticu, despre indiciile care au condus-o la tabloul presupus al lui Picasso, îngropat lângă un copac în Tulcea: Opt rânduri, ca o poezie sinucigaşă

Codul lui Da Vinci, în variantă românească. Mira Feticu, despre indiciile care au condus-o la tabloul lui Picasso îngropat lângă un copac în Tulcea: Opt rânduri, ca o poezie sinucigaşă

...............A fost ca şi cum am redat ceva oamenilor, ceva ce s-a pierdut, a fost un moment intens, am descoperit ceva minunat, ce pot da înapoi omenirii. E intens şi e şi obositor. Vă daţi seama, nu e ca şi cum ai sta într-un restaurnat la un pahar de vin. De la ora 2 noaptea vorbesc cu cei care fac ancheta, mergem acolo unde am găsit, refacem scenarii”, a mai spus scriitoarea

Mira Feticu este de părere că a fost aleasă de cel care a trimis pontul tocmai pentru că a scris o carte despre jaful de la muzeu, carte ce a fost tradusă şi în limba română.

„Eu am scris o carte despre jaf acum patru ani, cu date despre jaf. Am refăcut povestea, am avut informaţi despre cum a fost. În mai anul acesta am dat un interviu, cartea a fost tradusă în limba română. Cred că persoana care mi-a dat pontul a căpătat încredere în mine. Cred că este cineva care e implicat, cu sigurnaţă, cineva care are o conştiinţă, care s-a săturat să ţină un secret”, a mai spus Mira Feticu.

Pe pagina de Facebook, sciitoare de origine română, stabilită în Olanda, a postat imagini din momentul în care a descoperit tabloul îngropat la rădăcina unui copac din judeţul Tulcea.

Ea apare în imagini plângând la locul unde a găsit tabloul, apoi uitându-se la schiţa cu ceea ce pare a fi opera „Tete D 'Arlequin“, pictat de Picasso.

Mai mulţi internauţi i-au scris autoarei, atât în limba română, cât şi în olandeză, şi o felicită pentru descoperirea sa. Alţii vor să se asigure că se va întoarce „în siguranţă” în Olanda şi îi spun să aibă grijă de ea, cazul fiind „ireal”.

Mira Feticu a scris cartea ce a devenit bestseller, „Tascha”, care are drept subiect furtul de tablouri în valoare de 18 milioane de euro, din Muzeul de Artă din Rotterdam, din 2012, care i-a avut drept autori pe doi români.

Între tablourile care au pierit atunci se numără şi cel găsit îngropat la rădăcina unui copac din Tulcea.

DIICOT a precizat, duminică, faptul că şase inculpaţi români acuzaţi că, în noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012, au sustras şapte tablouri semnate, printre alţii, de Pablo Picasso, Henri Matisse şi Claude Monet de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam au fost condamnaţi definitiv pentru săvârşirea infracţiunilor reţinute în sarcina lor.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici