Coeficienţii de salarizare pentru primarul Capitalei şi patriarhul BOR ar urma să fie ridicaţi
Coeficientul de salarizare al primarului general al Capitalei ar urma să fie majorat uşor, cu aproape un salariu minim, concomitent cu stabilirea unui cooeficient unic pentru funcţia de preşedinte al consiliului judeţean şi ridicarea salariului pentru patriarhul BOR la nivelul premierului.
Coeficienţii de salarizare pentru primarul Capitalei şi patriarhul BOR ar urma să fie ridicaţi (Imagine: Mediafax Foto)
Modificările sunt prezentate într-un document care include amendamentele acceptate la legea unitară de salarizare, obţinut de MEDIAFAX.
Astfel, coeficientul de salarizare indicat pentru primarul general al capitalei este de 10,8 salarii minime, faţă de 10 salarii în proiectul transmis Parlamentului, remuneraţia pentru viceprimarul Capitalei fiind menţinută la 8,5 salarii.
Pentru preşedintele de consiliu judeţean este indicat un singur coeficient, de 9,25, faţă de cei doi coeficienţi din proiectul transmis Parlamentului, de 9,75 (pentru gradul I) şi 9 (gradul II).
ULTIMELE ȘTIRI
-
BREAKING NEWS: Trump a primit sentința de „achitare necondiționată” în procesul „hush money”. Judecătorul Juan Merchan: „Funcția de Președinte e extraordinară, nu cel care ocupă funcția”
-
SUA anunţă o recompensă de 25 de milioane de dolari pentru arestarea preşedintelui din Venezuela
-
Donald Trump şi-a aflat sentinţa în dosarul Stormy Daniels: Va fi achitat necondiţionat
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
Tot un singur coeficient este indicat şi pentru vicepreşedintele de consiliu judeţean, de 7,2, faţă de 8,30 (gradul I) şi 8,10 (gradul II) în forma iniţială.
Un primar de municipiu reşedinţă de judeţ cu peste 150.000 locuitori (inclusiv sectoarele municipiului Bucureşti) ar urma să aibă un coeficient de 9 salarii, în timp ce în forma transmisă Parlamentului un primar de municipiu cu peste 320.000 locuitori avea un coeficient de 8,3 salarii.
Coeficientul de ierarhizare al patriarhului Bisericii Ortodoxe Române (BOR) este indicat de asemenea în creştere, de la 11,2 la 11,7, similar remuneraţiei premierului, iar arhiepiscopul major şi mitropolitul de la BOR şi Biserica Româno-Catolică urcă la rândul său pe scala salarizării, de la 10,1 la 11.
Creşteri ale coeficienţilor sunt indicate şi pentru arhiepiscop şi şef de cult, de la 9,8 la 10,8, pentru episcop şi episcop-vicar patriarhal, de la 9,45 la 10,2, precum şi pentru episcop-vicar, episcop coajutor, episcop auxiliar şi arhiereu-vicar, de la 9,4 la 9,8.
Documentul indică totodată, în domeniul justiţiei, că sporul pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică de 25% din salariul de bază şi sporul de confidenţialitate de 5% din salariul de bază va fi acordat şi asistenţilor judiciari, ofiţerilor şi agenţilor de poliţie judiciară.
Dispoziţiile privind indemnizaţia lunară şi celelalte drepturi de care beneficiază judecătorii din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se vor aplica în mod corespunzător şi judecătorilor Curţii Constituţionale, cuantumul indemnizaţiei fiind majorat cu 15%.
La nivelul consiliilor, primăriilor şi serviciilor publice din subordinea acestora, Ministerul Administraţiei şi Internelor a propus ca salariul de bază individual al administratorului public să fie stabilit de către primar, preşedintele CJ sau primarul general al municipiului Bucureşti, în funcţie de atribuţiile din fişa postului, astfel încât limita minimă să fie salariul de bază al secretatului unităţii administrativ-teritoriale, iar limita maximă să fie indemnizaţia primarului, preşedintelui CJ sau a primarului general al Capitalei.
Ministerul Educaţiei a cerut totodată corelarea coeficienţilor de ierarhizare pentru funcţia de bibliotecar şi documentarist cu cei pentru funcţia de bicliotecar din unităţile de cultură, respectiv între 3,45 şi 4.
Documentul citat prevede totodată propunerea ca funcţionarii publici să beneficieze de sporurile generale din legea salarizării pentru program pe timp de noapte, munca suplimentară, premii lunare şi anuale.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO