Coeficienţii pentru profesor debutant şi învăţător au crescut între 4% şi 10%

Coeficienţii pentru funcţiile de profesori I debutant şi învăţător, educator debutant au crescut cu 10 procente în ultima formă a grilei unice, obţinută de MEDIAFAX, iar la alte funcţii din învăţământul preuniversitar s-au înrregistrat creşteri la debutanţi şi scăderi la cei cu vechime.

Urmărește
117 afișări
Imaginea articolului Coeficienţii pentru profesor debutant şi învăţător au crescut între 4% şi 10%

Coeficienţii pentru profesor debutant şi învăţător au crescut între 4% şi 10% (Imagine: Mediafax Foto)

Astfel, profesorul I, gradul I va avea între 2,3 şi 4,25 salarii minime, faţă de 2,65 şi 4,10 în varianta anterioară.

Coeficienţii pentru profesorul I, gradul II sunt între 2,25 şi 3,45, faţă de 2,30 şi 3,60.

Profesorul I debutant va avea între 2,1 şi 2,6 salarii minime, în varianta anterioară propunerea fiind între 1,90 şi 2,45 salarii minime.

Pentru profesorul II, gradul I sunt prevăzuţi coeficienţi cuprinşi între 2,5 şi 3,4, faţă de 2,25 şi 3,4, înregistrându-se o majorare pentru debutanţi, cei cu vechime rămânând cu acelaşi salariu.

Profesorul II, gradul II va beneficia de o creştere a salariului atât pentru cei cu vechime, cât şi pentru debutanţi, astfel că vor beneficia de 1,80-3,15 salarii minime, faţă de 1,65-3 cum era în varianta anterioară.

Profesorul II debutant va avea, de asemenea, o creştere a coeficienţilor de la 1,60-2.00 la 1,65-2,15 salarii minime pe economie.

Învăţătorul şi educatorul debutant va avea coeficientul minim de 1,35, faţă de 1,30 în varianta anterioară, cel maxim rămânând acelaşi, respectiv 1,85, înregistrându-se o creştere de patru procente.

În august, după analiza financiară făcută de Ministerul Finanţelor, coeficienţii de ierarhizare din proiectul legii unice de salarizare în sectorul bugetar au fost reduşi cu până la 25%. Guvernul a mai efectuat o ajustare a coeficienţilor cu aproximativ 40%, în luna iunie.

Premierul Emil Boc a anunţat, miercuri seara, că Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament asupra celor trei legi privind educaţia naţională, salarizarea unitară şi reorganizarea agenţiilor guvernamentale cu reducerea cheltuielilor în sectorul public.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici