FOTO Colecţie de cuţite de vânătoare a lui Ceauşescu va fi scoasă la licitaţie. Preţul de pornire

O colecţie de cuţite de vânătoare, dintre care patru lucrate de fabricanţi locali din chiar trofeele de cerb vânate de Nicolae Ceauşescu, va fi scoasă la licitaţie în 17 noiembrie, în cadrul unei licitaţii Artmark de săbii şi covoare.

Urmărește
3409 afișări
Imaginea articolului FOTO Colecţie de cuţite de vânătoare a lui Ceauşescu va fi scoasă la licitaţie. Preţul de pornire

FOTO Colecţie de cuţite de vânătoare a lui Ceauşescu va fi scoasă la licitaţie. Preţul de pornire

Artmark anunţă că, în premieră, marţi, 17 noiembrie, vor fi scoase la licitaţie o veritabilă colecţie de săbii, precum şi câteva colecţii de covoare, rarităţi pentru piaţa de profil din România.

Dedicată colecţionarilor de artefacte istorice şi design, dar şi iubitorilor de tradiţii româneşti sau orientale, licitaţia va prezenta aproximativ 200 de piese de colecţie.

O colecţie a lui Nicolae Ceauşescu de cuţite de vânătoare, dintre care patru, având mâner din corn de cerb, par a fi lucrate de fabricanţi locali din chiar trofeele de cerb vânate de fostul dictator va fi scoasă la licitaţie în 17 noiembrie, în cadrul licitaţiei de săbii şi covoare.

Colecţia de cuţite de vânătoare, asamblată în cadrul unei mape, însoţită de certificate de provenienţă RAAPPS, va fi licitată plecând de la 250 de euro.

„Un tip de armă preluată şi în creaţia literară românească este baltagul, simbol lunar, cu trimitere la cele două tăişuri ale lunii, dar şi ale oricărei puteri, şi care se regăseşte în Licitaţia de Săbii şi Covoare în forma de ceremonie a unui baltag îmbrăcat în argint gravat şi cizelat, provenind din zona Bucovinei. Arma, reprezentativă pentru istoria românilor. a fost realizată în secolul XIX şi are un preţ de pornire, în licitaţie, de doar 150 de euro”, arată organizatorii.

Licitaţia rezervă un capitol important armelor orientale şi asiatice, între care poate cea mai celebră este sabia samuraiului, Katana (considerată, în lumea războiului, cel mai performant instrument de împuns şi tăiat, superioară chiar reputatei săbii de Damasc).

O piesă remarcabilă este katana realizată şi semnată de maestrul Bishu Osafune Kiyomitsu, datând din perioada Tenmon (august 1536 – aşadar, în echivalent românesc, înainte de Mihai Viteazul). Sabia este într-o stare perfectă de conservare, provine dintr-o colecţie olandeză de arme asiatice şi are un preţ de pornire de 4.000 de euro. Piesa de colecţie este certificată de NBTHK, cea mai importantă autoritate în materie de Katane.

Pasionaţii de culoare şi rarităţi textile au posibilitatea să cumpere şi o mare varietate de covoare şi scoarţe. Spre exemplu, o neaşteptată şi impresionantă apariţie este un covor afgan, realizat în anii ’50 ai secolului trecut, cu motive inspirate de război, care ilustrează cotidianul afgan nu doar în manieră tradiţională, cu scene animaliere ori religioase, precum versete din Coran, ci şi cu tancuri.

Colecţia de săbii şi covoare poate fi admirată de luni până duminică, în regim gratuit, la Palatul Cesianu-Racoviţă, sediul Artmark, iar marţi, 17 noiembrie, ora 19:00, licitată în regim online pe platforma Artmark Live.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici