#COLECTIV. Niciun rănit în incendiul din Colectiv nu mai este spitalizat permanent

Niciun rănit în incendiul din Colectiv nu mai este spitalizat permanent, ultimul fiind externat pe 19 octombrie din Spitalul Militar din Bruxelles, însă 27 dintre ei merg în continuare la spitale pentru intervenţii şi tratament, printre ei şi singurul supravieţuitor al trupei Goodbye to Gravity.

Urmărește
846 afișări
Imaginea articolului #COLECTIV. Niciun rănit în incendiul din Colectiv nu mai este spitalizat permanent

#COLECTIV. Niciun rănit în incendiul din Colectiv nu mai este spitalizat permanent

Tinerii răniţi în incendiul din Colectiv au fost externaţi pe parcursul anului din spitalele în care erau îngrijiţi însă mulţi dintre ai au nevoie în continuare de tratament. 27 de pacienţi beneficiază de decontarea tratamentului în străinătate, printre ei aflându-se şi Andrei Găluţ, singurul supravieţuitor al trupei Goodbye to Gravity, care a concertat în club în seara de 30 octombrie 2015.

"Nu am lista nominală (n.r. cu cele 27 de persoane), dar sunt sigur că este şi Andrei Găluţ. Nimeni nu mai este internat nici în România, nici în străinătate. Mă refer la spitalizare continuă. Ei mai merg la spitale pentru diferite intervenţii chirurgicale, degrefare de piele, kinetoterapie, tratamente de recuperare, toate fiind decontate de stat, dar continuu nu mai sunt internaţi. Ultimul pacient a fost externat pe 19 octombrie de la Spitalul Militar din Bruxelles", a declarat pentru MEDIAFAX Valentin Popescu, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

La concertul din clubul Colectiv, Andrei Găluţ lansa împreună cu trupa Goodbye to Gravity noul album al acesteia, Mantras of War.

În urma incendiului din club, Andrei Găluţ a suferit arsuri pe 45% din suprafaţa corpului (pe mâini, faţă şi umăr), arsuri ale căilor respiratorii şi o puternică intoxicaţie cu fum; a fost iniţial internat în stare gravă la Spitalul Elias din Capitală unde a fost traheostomizat şi ventilat mecanic. A fost transferat mai apoi în Olanda, unde a fost internat la secţia de terapie intensivă Rode Kruis Ziekenhuis - Beverwijk Ward (Spitalul Crucii Roşii din Beverwijk), iar apoi la o clinică din Germania, pentru recuperare fizică. În urma incendiului, prietena lui Andrei şi ceilalţi membri ai trupei, Mihai Alexandru, Vlad Ţelea, Bogdan Lavinius Enache şi Alex Pascu au decedat.

Guvernul a prelungit cu încă doi ani posibilitatea de a deconta tratamentul în străinătate pentru răniţii din Colectiv, precizând că, în prezent, 27 de pacienţi se află în tratament în unităţi sanitare din ţară şi străinătate, însă numărul acestora se modifică permanent.

"Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care modifică o ordonanţă de urgenţă adoptată la începutul acestui an, referitoare la plata tratamentului pentru pacienţii din Colectiv, care au fost trataţi în străinătate sau care urmează să fie trataţi în străinătate. Astfel prelungim cu încă doi ani posibilitatea Ministerului de a deconta aceste tratamente în străinătate pentru toţi pacienţii din Colectiv", a anunţat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

După incendiul din Colectiv, răniţii au fost duşi la 11 spitale din Capitală, unde medicii aflaţi de gardă au rămas alături de ei şi în zilele următoare. Lor li s-au alăturat medici şi asistente veniţi în afara programului să dea o mână de ajutor. Cele mai multe victime au fost internate la Spitalul Floreasca (50), Spitalul de Arşi (27), Spitalul Bagdasar (24), Spitalul Universitar (25). Alţi răniţi au ajuns la Spitalul Militar, la Elias, Colţea, Pantelimon, Sf. Ioan, dar şi la Spitalul Judeţean Ilfov.

La Bucureşti au venit medici din Franţa, Germania, Belgia, Olanda sau Israel, pentru a-i vedea pe răniţi şi a prelua dintre ei să îi îngrijească în străinătate. 39 de pacienţi au fost transferaţi din spitalele din Capitală în unităţi sanitare din Marea Britanie, Belgia, Olanda, Israel, Austria, Belgia şi Norvegia.

În urma incendiului din seara de 30 octombrie 2015, 64 de de persoane au murit, iar alte peste o sută au fost rănite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici