Colegiul Medicilor Arad a decis sancţiunile în cazul a trei medici acuzaţi de moartea unui copil
Colegiul Medicilor Arad a decis sancţiunile în cazul medicilor acuzaţi de malpraxis după moartea unui copil de 12 ani cu apendicită, căruia i-a fost pus un diagnostic greşit şi a primit un tratament eronat, iar familia băiatului consideră că sancţiunile sunt foarte mici, date "de ochii lumii".
Preşedintele Colegiului Medicilor Arad, Titus Ududec, a anunţat, miercuri, că cei trei medici au primit din partea Comisiei de disciplină a Colegiului o mustrare, un avertisment şi, respectiv, un vot de blam, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Doctorul Cristian Geantă a primit o mustrare, dr. Henry Osakwe a primit un avertisment, în timp ce pedeapsa cea mai severă i-a fost aplicată dr. Carmen Lucan, medicul de familie al copilului. Aceasta a primit un vot de blam, ceea ce înseamnă că nu mai poate promova în funcţii timp de şase luni şi nu poate participa nici la concursuri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Bursă. Statul român ia în considerare posibilitatea de a reveni ca acţionar majoritar al grupului Electrica
-
Vicepremierul Poloniei anunţă că a identificat un grup rus care ar fi urmărit să influenţeze alegerile prezidenţiale
Părinţii copilului cred însă că pedepsele sunt foarte mici, mai ales că Autoritatea de Sănătate Publică Arad a decis că este vorba de malpraxis în acest caz.
"Sunt pedepse date de ochii lumii, în timp ce aceşti oameni au comis o crimă. Voi merge mai departe cu procesul intentat împotriva acestor medici, pe care îi acuz de omor din culpă", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, tatăl copilului mort, Adrian Cheşa.
Un copil de 12 ani din Arad a murit, la mijlocul lunii februarie, la Spitalul Judeţean, medicii realizând prea târziu că băiatulavea o apendicită perforată, după ce a acuzat dureri abdominale timp de o săptămână. Băiatul era elev în clasa a V-a, iar părinţii lui spun că l-au dus la mai mulţi medici, dar niciunul nu a stabilit cauza reală a durerilor. Primul medic, Carmen Lucan, le-a spus părinţilor că băiatul are o criză de bilă, iar ceilalţi doctori care l-au consultat ulterior au considerat că primul diagnostic a fost bun şi nu au cerut investigaţii suplimentare, deşi copilul nu s-a simţit mai bine în urma tratamentului primit.
Copilul a fost operat după câteva zile, dar a decedat în spital din cauza infecţiei generalizate. Medicul care l-a operat, Henry Osakwe, a declarat la vremea respectivă că a fost vorba de o apendicită atipică, cu simptome ascunse de tratamentul primit de copil pentru o presupusă criză de bilă.
Conform raportului de medicină legală, băiatul a murit din cauza unei apendicite perforate. El a făcut, pe fondul apendicitei, o peritonită generalizată şi stare toxico-septică.
Părinţii copilului au depus plângere penală împotriva medicilor care l-au consultat pe băiat, acuzându-i pe aceştia de omor din culpă.
La 23 aprilie, Comisia de malpraxis din cadrul Autorităţii de Sănătate Publică Arad a decis că cei trei medici se fac vinovaţi de moartea copilului. Potrivit unui comunicat de presă remis atunci de ASP Arad, comisia a constatat, cu 12 voturi "pentru" şi unul "împotrivă", existenţa unui act de malpraxis în activitatea profesională a medicilor Carmen Lucan, Cristian Geantă şi Henry Osakwe.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO