- Home
- Social
- BUZĂU, (20.12.2013, 14:22)
- Departamentul Corespondenţi
Coman: Nu am luat şpagă în viaţa mea, nu am fost prins în flagrant, nu am fugit, tăiam porcul la ţară
Deputatul Gheorghe Coman, urmărit penal pentru corupţie, a declarat că denunţătorul său este directorul adjunct al DSVSA Buzău, el susţinând că nu a luat "şpagă" în viaţa sa, că nu a fost prins în flagrant şi că nu a fugit, fiind la ţară, să taie porcul.
Urmărește
341 afișări
Gheorghe Coman (Imagine: Ciprian Sterian / Mediafax Foto)
Deputatul Gheorghe Coman a declarat că este nevinovat, că nu a luat "şpagă" niciodată în viaţa sa şi că DNA nu are suficiente probe împotriva sa. Mai mult, el spune că, deşi politica este "grea şi mizerabilă", nu va demisiona din PC, atât timp cât nu există dovezi clare care să-l incrimineze.
"Domnul Ciprian Botezatu (directorul adjunct al Direcţiei Sanitar-Veterinare Buzău - n.r.) este denunţătorul, dar eu nu am luat în viaţa mea şpagă. Când am făcut masa la partid au fost 25 de inşi, a costat 20 de milioane de lei vechi, n-au fost probleme cu banii, n-am cerut şi n-am luat şi nu o să iau. Nici nu m-au prins în flagrant cum spun ei, eu nu am luat nici un ban. Se cere arestarea, dar trebuie şi probată. Deocamdată o să mă duc la Bucureşti să vă ce plângeri am şi vedem ce e de făcut. Nu am de ce să mi dau demisia din Parlament, nu o să mi dau demisia nici de la partid pentru că nu m-au prins. Până nu sunt probe clare, nu îmi dau demisia. Îmi dau demisia şi după aia mă găsesc nevinovat?", a spus Gheorghe Coman.
Parlamentarul a negat şi că ar fi fugit după organizarea flagrantului, spunând că a fost la ţară să taie porcul şi nu a avut semnal la telefon.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Din prima zi de mandat, Trump semnează ordine executive cu consecințe majore: Începe deportarea în masă a imigranților, pune capăt dreptului la cetățenie prin naștere, grațiază inculpații de la Capitoliu. Ce alte decizii a luat Președintele SUA
-
Războiul din Ucraina, ziua 1063. UE intenţionează să elimine combustibilii fosili din Rusia / Erdogan intenţionează să discute cu Trump despre încetarea războiului Rusiei în Ucraina
-
Donald Trump a graţiat 1.500 de inculpaţi după asaltul Capitoliului din 2021
-
SUA ies din Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi din Acordul climatic de la Paris
"Nu am fugit după flagrant. Ce se aude că m-au prins la Ploieşti nu e adevărat. Ieri am fost la ţară, am tăiat porcul, nu aveam semnal acolo, când am plecat de acolo pe drum am aflat că mă caută. Am oprit, m-au urcat în maşină şi am plecat la Ploieşti. Exclud tot", a mai declarat Gheorghe Coman.
Parlamentarul a mai susţinut că după ce a ajuns lider al PC Buzău ar fi fost căutat de unele persoane din instituţii care se află în subordinea Ministerului Agriculturii, condus de conservatorul Daniel Constantin, dar că niciodată nu şi-a folosit influenţa şi nu ar fi "riscat" pentru 3.000 de lei.
"Ei mă căutau toţi pentru că credeau că dacă sunt la PC pot să le rezolv posturile, credeau că posturile sunt la Partidul Conservator. Ei mă căutau toţi, dar eu nu ştiu nimic, nici nu am citit protocolul care există. Exclud tot. Ce, eu mă cobor la 3.000 de lei? Nu există aşa ceva, am 80 de oameni angajaţi cărora le dau salariile. Nu au dovezi clare. Am deranjat pe cineva şi de asta am ajuns aici. N-am ştiut că politica e atât de grea. Politica e mizerabilă. Sărbători fericite şi om vedea noi după aia!", a adăugat Gheorghe Coman.
Contactat de corespondentul MEDIAFAX, directorul adjunct al DSVSA Buzău, Ciprian Botezatu, despre care Gheorghe Coman susţine că l-ar fi denunţat la DNA, a refuzat să comenteze: "Mai importante sunt problemele instituţiei acum şi ce ţine de siguranţa populaţiei în această perioadă. Nu comentez nimic pe acest subiect".
Deputaţii din Comisia juridică au decis, vineri, să îl invite luni pe deputatul Gheorghe Coman, pentru care ministrul Justiţiei cere încuviinţarea arestării preventive, parlamentarii din comisie urmând să studieze dosarul până atunci.
Preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, Bogdan Ciucă, a precizat că sesizarea privind încuviinţarea arestării preventive a deputatului Gheorghe Coman şi dosarul acestuia se află la Comisia juridică, deputaţii din comisie putând să aibă acces la acest dosar de vineri până luni la ora 09.30, când se va întruni din nou comisia.
Ciucă a mai spus că membrii Comisiei juridice au la dispoziţie trei zile, urmând ca luni să elaboreze raportul lor în cazul lui Coman, după care se va întruni Biroul permanent al Camerei Deputaţilor şi apoi în termen de cinci zile plenul trebuie să se pronunţe în acest caz.
Ministerul Justiţiei a anunţat, joi, că ministrul Robert Cazanciuc i-a trimis preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, solicitarea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PC Gheorghe Coman într-un dosar penal instrumentat de DNA.
Direcţia Naţională Anticorupţie a transmis către PICCJ cererea şi referatul, în vederea sesizării ministrului Justiţiei, pentru a solicita preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputatului Gheorghe Coman, urmărit penal pentru fapte corupţie.
DNA a arătat, într-un comunicat, că deputatul a fost prins joi, după ce a fugit cu maşina la momentul flagrantului.
"Ulterior, procurorul şef al DNA, doamna Laura Codruţa Kövesi a transmis către PICCJ cererea şi referatul, în vederea sesizării ministrului Justiţiei, pentru a cere preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputatului Coman Gheorghe pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite", se mai arată în comunicat.
Gheorghe Coman a fost dus, joi după-amiază, la sediul DNA - Serviciul Teritorial Ploieşti, unde a stat peste trei ore.
Conform referatului trimis de DNA Camerei Deputaţilor, prin care se solicită încuviinţarea arestării lui Gheorghe Coman, deputatul şi-a stabilit un cerc relaţional format din persoane care ocupau funcţii de conducere în cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice atât la nivel central, cât şi la nivel local, printre demnitari şi lideri politici.
Procurorii au arătat că deputatul Gheorghe Coman intermedia prin aceste persoane rezolvarea, în afara cadrului legal, a unor interese private vizând, în principal, sprijinul politic pentru accesul în funcţii publice importante.
Potrivit anchetatorilor, Gheorghe Coman făcea aceste lucruri în schimbul unor servicii, precum: asigurarea sprijinului financiar sau a produselor specifice cu ocazia întâlnirilor de lucru organizate în cadrul formaţiunii politice judeţene pe care o conducea, angajarea într-o funcţie publică de conducere a preşedintelui executiv al Organizaţiei Judeţene Buzău a Partidului Conservator, intervenţia la o echipă de control constituită din angajaţi ai DSVSA Buzău în sensul de a favoriza o societate comercială verificată, administrată de un consilier al Partidului Conservator.
Într-o discuţie telefonică din 3 noiembrie, interceptată de procurori, Gheorghe Coman vorbea despre funcţia de director adjunct la DSV, care, în urma unor "înţelegeri", ar reveni Partidului Conservator.
Gheorghe Coman a fost votat deputat pe listele PPDD, iar în martie s-a mutat la PC. El a fost ales preşedinte PC Buzău săptămână trecută.
Conducerea PC a hotărât suspendarea deputatului Gheorghe Coman din calitatea de membru al partidului, până la clarificarea situaţiei acestuia în justiţie.
Citește pe alephnews.ro: Sondaj Avangarde: Care este intenția de vot a românilor în 2025 și în ce candidați au încredere pentru prezidențiale?
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: INTERCEPTĂRI în dosarul deputatului Coman: Fără politică nu poţi să trăieşti. La orice partid "se cere nişte bani"
Citește și: Coman, la ieşirea de la DNA: Sunt nevinovat. Nu cred că parlamentarii vor da aviz pentru arestare
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cum a început succesul lui Trump? Președintele și-a construit popularitatea prin afaceri, apariții TV regulate și expunere uriașă
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
O mai ții minte pe Maria Olaru? Cum arată acum fosta campioană de la Sydney și prin ce dramă a trecut
CANCAN.RO
Categoria de pensionari din România care vor primi pensii mai mari cu 420 de lei, după indexarea din 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe