- Home
- Social
- (29.04.2021, 15:04)
- Sorin Avram
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
COMENTARIU Sorin Avram | Fără coronavirus, ”viaţa ar fi fost pustiu”
Dacă nu se vorbeşte despre coronavirus, se discută despre PNRR. Acestea sunt cele două vedete ale agendei publice.
Urmărește
492 afișări
COMENTARIU Sorin Avram | Fără coronavirus, ”viaţa ar fi fost pustiu”
Dacă nu ar fi existat coronavirusul, nu s-ar fi închis oraşe şi străzi, şcoli şi teatre, terase şi pensiuni. Şi nici ţara nu ar mai fi fost împărţită în funcţie de rata de infectare. Preşedintele, premierul şi miniştrii vorbesc, de dimineaţă şi până seara, despre restricţii impuse şi restricţii ridicate. Vorbesc şi noaptea, pentru că noaptea numai circulaţia oamenilor pe străzi este interzisă, nu şi circulaţia vorbelor pe televiziuni şi pe reţelele de socializare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
Dacă nu ar fi existat coronavirusul, nu am fi avut campanie de vaccinare. De dimineaţă şi până seara, chiar şi noaptea, se vorbeşte despre dozele de vaccin care au sosit şi care urmează să vină, despre noile centre de vaccinare, despre cât de benefică este vaccinare şi despre cât de vaccinată va fi România în luna iunie, dar mai ales în luna august.
Dacă nu ar fi existat coronavirusul nu ar fi existat nici PNRR-ul, planul conceput de Bruxelles pentru a scoate ţările membre UE din criza economică în care le-a băgat pandemia. Discuţiile despre PNRR au picat la fix în anul electoral 2020, pentru că toţi candidaţii la alegerile locale şi la cele generale au povestit cum vor face ei cu banii din acest program drumuri, poduri şi podeţe, şcoli, spitale şi coteţe, irigaţii şi împăduriri, şi chiar creşe pentru cei mai mici copii. A trecut jumătate de an de la ultimele alegeri şi despre PNRR se tot vorbeşte. Se vorbeşte fără finalizare, deocamdată. Oricum, domnul preşedinte a spus că nu este nicio grabă.
În cazul în care la finalul anului 2019 nu ar fi apărut coronavirusul, şi nu ar fi început să umble de nebun prin lume, ajungând până şi în România, oare cu ce şi-ar fi ocupat timpul autorităţile? Fără coronavirus, ”viaţa (politico-administrativă) ar fi fost pustiu”: nu tu restricţii de băgat şi de scos, nu tu sfaturi legate de spălatul pe mâini, nu tu campanii de vaccinare, nu tu PNRR. Şi-atunci ce ar fi făcut preşedintele, miniştrii, parlamentarii şi primarii? Probabil că ar fi fost nevoiţi să vorbească mai puţin şi să facă mai mult.
Pentru vorbăreţii care conduc România, coronavirusul a apărut la fix, salvându-i de la pus mintea la contribuţie şi osul la treabă. Pentru asta, cei care ne duc cu vorba ar trebui ca măcar să ridice un monument în cinstea coronavirusului de-acuma cunoscut. Atâta ar putea să facă şi ei.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Ioana State și Mane Voicu au pierdut finala Asia Express. De ce au fost desemnați câștigători Nicolai Tand și Sorin Brotnei
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe