- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Comenzile de fast food au rotunjit veniturile platformelor de food delivery în vreme de Covid-19
- Peste o mie de noi restaurante au încheiat contracte cu aplicaţiile de food delivery în timpul stării de urgenţă
- Numărul de livratori s-a dublat în cazul unor platforme
- Produsele de tip fast food, în topul preferinţelor
Poate că ai învăţat să găteşti sănătos de când lucrezi de acasă, dar sigur nu îţi comanzi salate de la restaurant. O arată încasările platformelor de food delivery, care şi-au rotunjit afacerile pe seama comenzilor de pizza, burger, paste şi shaorma. Comisioanele încasate de companiile care administrează aceste platforme formează o piaţă de 10-15 milioane de lei anual, potrivit calculelor Ziarului Financiar.
Camelia, utilizator al aplicaţiilor de food delivery, spune că a cheltuit în jur de 1.200 lei lunar pe mâncare comandată de când sunt restricţii, mult mai mult ca înainte.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
”Preferam să îmi comand pentru că mi-era mult mai uşor.Simţeam nevoia să mănânc mult mai mult pentru că eram stresată, eram obosită.Îmi comandam mult mai mult în timpul acela”, a declarat Camelia, utilizator al aplicaţiilor de food-delivery.
„Am avut restaurante, în pandemie, care au fost în campanie cu noi, care au crescut şi cu 2-300%. În momentul în care s-a declarat stare de urgenţă, automat s-au închis cam 30% din restaurante. Evident te-ai aştepta ca şi numărul de comenzi să scadă în acelaşi procent, dar nu s-a întâmplat. Cererea s-a redistribuit către restaurantele care au rămas deschise. Am reuşit să recrutăm foarte mulţi utilizatori noi, mai mulţi decât de obicei clienţii care înainte mâncau la restaurant şi erau clienţi de dine in n-au mai avut opţiunea asta şi singura opţiune de a mânca în oraş era delivery.”,a declarat Alexandru Ion, directorul de marketing al unei companii de fodd-delivery.
Autor: Ana Maria Abăluţă
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 23:01
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Prima unitate a Legiunii Ucrainene instruită în Polonia a fost desemnată în Ucraina / Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul
-
ieri, 22:50
Italia va prelungi livrările de război către Ucraina până la sfârşitul lui 2025