Comisarii ANPC au dat amenzi de peste 12,2 milioane de lei ca urmare a controalelor făcute pe litoral

Produse alimentare expirate, practici comerciale înşelătoare şi echipamente frigorifice sau de gătit neigienizate au găsit comisarii ANPC în timpul celor peste 2.100 de controale făcute în această vară pe litoralul Mării Negre.

Urmărește
91 afișări
Imaginea articolului Comisarii ANPC au dat amenzi de peste 12,2 milioane de lei ca urmare a controalelor făcute pe litoral

Comisarii ANPC au dat amenzi de peste 12,2 milioane de lei ca urmare a controalelor făcute pe litoral

Campania a avut loc în cea mai intensă perioadă de vacanţă din România, când fluxul de turişti atinge cote maxime.

„Pe parcursul acestor două luni, comisarii ANPC au realizat 2.164 de acţiuni de control în toate staţiunile de pe litoral. În urma acestor verificări, au fost constatate numeroase nereguli, pentru care au fost aplicate sancţiuni considerabile. Printre acestea se numără 1.090 de avertismente, majoritatea acordate în cadrul perioadei de consiliere a operatorilor economici, precum şi amenzi contravenţionale în valoare de peste 12,2 milioane lei”, anunţă ANPC.

Potrivit comisarilor de la Protecţia Consumatorilor, au fost oprite definitiv de la comercializare produse neconforme în valoare de circa 860.000 lei, a fost oprită temporar activitatea a 91 de operatori economici, până la remedierea deficienţelor şi a fost închisă activitatea mai multor unităţi.

Comisarii au găsit, printre altele, produse alimentare expirate, practici comerciale înşelătoare şi echipamente frigorifice sau de gătit neigienizate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
anpc,
litoral,
controale

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici