- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Comisia de Transplant solicitată pentru modificarea legii care interzice fertilizarea in vitro
Conducerea Ministerului Sănătăţii a cerut Comisiei de Transplant un punct de vedere asupra modului în care trebuie modificată legislaţia care interzice fertilizarea in vitro şi inseminarea artificială contra cost, astfel încât actul medical să nu fie ingrădit, potrivit oficialilor instituţiei.
Comisia de Transplant solicitată pentru modificarea legii care interzice fertilizarea in vitro (Imagine: Mediafax Foto)
Fostul ministrul al Sănătăţii Ion Bazac a semnat, în 23 septembrie, un ordin prin care a fost scoasă în afara legii efectuarea contra cost a procedurilor de fertilizarare in vitro şi a celor de inseminare artificială, procedurile de reproducere umană intrând sub incidenţa traficului de celule umane.
Ordinul, prin care se abrogă un articol din Legea transplantului, a fost publicat în 29 septembrie în Monitorul Oficial, el fiind emis de Ioan Bazac cu puţin timp înainte de a demisiona.
ULTIMELE ȘTIRI
-
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
-
Avionul Azerbaijan Airlines prăbuşit în Kazahstan: Acuzaţii de doborâre cu rachetă rusească dar Kremlinul refuză să mai ofere informaţii
-
Zeci de persoane au murit după ce o barcă s-a scufundat în Marea Mediterană
-
Marcel Ciolacu: Guvernul României este solidar cu poporul azer
Concret, ordinul abrogă un articol care dădea voie spitalelor de stat şi clinicilor private să facă fertilizarea in vitro şi inseminare artificială contra cost, măsura ministerială venind pe fondul scandalului de la clinica Sabyc, spun surse medicale.
Medici specialişti califică ordinul ministerial drept absurd, în contextul în care nu există alternativă pentru cuplurile care nu pot avea copii. Astfel, din 29 septembrie procedurile de reproducere umană asistată contra cost intră sub incidenţa traficului de celule umane, iar cei care fac aceste proceduri riscă închisoare între trei şi zece ani.
Conducerea Agenţiei Naţionale de Transplant spune că a aflat de ordin de la un jurist, actul nefiind cunoscut de specialişti.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO