Comisia Europeană: 200 de milioane de euro prin Erasmus + pentru stimularea educaţiei şi formarea digitală

  • Comisia Europeană (CE) a revizuit programul anual de lucru al Erasmus+ 2020 şi a alocat alte 200 de milioane de euro pentru a stimula educaţia şi formarea digitală
  • Programul Erasmus+ va sprijini proiecte menite să consolideze metodele digitale de predare, învăţare şi evaluare în şcoli, în învăţământul superior şi în instituţiile de formare profesională
  • Cererile de propuneri pentru proiecte în aceste domenii vor fi publicate în săptămânile următoare
Urmărește
304 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană: 200 de milioane de euro prin Erasmus + pentru stimularea educaţiei şi formarea digitală

Comisia Europeană: 200 de milioane de euro prin Erasmus + pentru stimularea educaţiei şi formarea digitală

CE anunţă că banii vor servi şi pentru a promova dezvoltarea competenţelor şi incluziunea prin creativitate şi arte.

„Pandemia de COVID-19 a avut un impact perturbator asupra educaţiei şi formării, noile modalităţi de predare şi învăţare necesitând soluţii inovatoare, creative şi favorabile incluziunii”, susţin oficialii europeni.

Margaritis Schinas, vicepreşedintele pentru promovarea modului de viaţă european, a declarat să spaţiul european al educaţiei trebuie să promoveze educaţia digitală şi competenţele digitale pentru a atenua perturbările cauzate de pandemie şi pentru a susţine rolul Europei în tranziţia digitală.

„Comisia va publica, în cadrul programului Erasmus+, cereri extraordinare de propuneri în valoare de 200 de milioane de euro, care vor oferi mai multe oportunităţi de învăţare, de predare şi de diseminare a cunoştinţelor în era digitală. Există soluţii eficace, inovatoare şi favorabile incluziunii pentru a îmbunătăţi educaţia digitală şi competenţele digitale, iar acestea vor beneficia de sprijin european”, a spus Schinas.

Mariya Gabriel, comisarul european pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret, a declarat la rândul său că programul Erasmus+ este mobilizat pentru a sprijini, în aceste vremuri dificile, „actori-cheie din domeniile educaţiei, formării şi tineretului”.

„Se vor pune la dispoziţie 200 de milioane de euro pentru a sprijini educaţia şi formarea digitală, activităţile digitale pentru tineret, dar şi competenţele creative şi incluziunea socială. Este o etapă importantă, care deschide calea către Planul de acţiune pentru educaţia digitală, pe care Comisia îl va lansa în această toamnă”, a explicat Gabriel.

Programul Erasmus+ va sprijini proiecte menite să consolideze metodele digitale de predare, învăţare şi evaluare în şcoli, în învăţământul superior şi în instituţiile de formare profesională.

Acesta va oferi, de asemenea, oportunităţi pentru şcoli, organizaţii de tineret şi instituţii de învăţământ destinate adulţilor pentru a sprijini dezvoltarea competenţelor, pentru a stimula creativitatea şi pentru a consolida incluziunea socială prin intermediul artelor, împreună cu sectoarele culturale şi creative.

Cererile de propuneri pentru proiecte în aceste domenii vor fi publicate în săptămânile următoare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici