Comisia Europeană a lansat o nouă aplicaţie Erasmus+, cu o legitimaţie europeană de student integrată

Comisia a lansat marţi noua aplicaţie Erasmus+, disponibilă în toate limbile UE, care va oferi fiecărui student o legitimaţie europeană digitală.

Urmărește
310 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană a lansat o nouă aplicaţie Erasmus+, cu o legitimaţie europeană de student integrată

Comisia Europeană a lansat o nouă aplicaţie Erasmus+, cu o legitimaţie europeană de student integrată

Potrivit unui comunicat al CE, aplicaţia va garanta că studenţii vor avea nevoie de mai puţine documente pe suport de hârtie.

Datorită noii aplicaţii, care funcţionează pe sistemele Android şi iOS, tinerii vor putea să caute şi să selecteze destinaţia lor dintre partenerii universităţii, să semneze contractul de studii online, să descopere evenimente şi sfaturi utile de la şi despre destinaţia lor şi să ia legătura cu alţi elevi şi să obţină legitimaţia europeană de student pentru a avea acces la servicii, muzee, activităţi culturale şi oferte speciale în universitatea şi ţara gazdă.

„Hârtia aparţine în mod oficial trecutului. Această nouă aplicaţie Erasmus+ va fi un ghişeu unic pentru studenţii Erasmus+ mobili. A avea toate informaţiile la îndemână înseamnă mai puţin stres, mai puţin timp dedicat cerinţelor administrative şi mai multă flexibilitate. Legitimaţia europeană de student, disponibilă prin intermediul aplicaţiei, reprezintă un pas important către un adevărat Spaţiu european al educaţiei. Unul în care fiecare elev se simte inclus şi poate avea acces la aceleaşi servicii şi aceeaşi recunoaştere a studiilor sale”, a declarat Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret.

În prezent, peste 4 000 de universităţi sunt implicate în reţeaua Erasmus Without Paper (Erasmus fără hârtie), care le permite să facă schimb de date în condiţii sigure şi să identifice mai uşor contractele de studii. Această cooperare digitală permite introducerea şi recunoaşterea pe scară largă a legitimaţiei europene de student.

De la începutul programului Erasmus iniţial, în 1987, 10 milioane de persoane au beneficiat de mobilitate în străinătate. Noul program Erasmus+ oferă oportunităţi pentru perioade de studiu în străinătate, stagii, ucenicii şi schimburi de personal în toate domeniile educaţiei, formării, tineretului şi sportului, la toate vârstele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici