Comisia Europeană anunţă 35.000 de permise de călătorie gratuite, disponibile pentru tinerii născuţi în 2006

Comisia Europeană va distribui din primăvara anului viitor 35.000 de permise de călătorie gratuite DiscoverEU pentru tinerii născuţi în anul 2006.

Urmărește
55 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană anunţă 35.000 de permise de călătorie gratuite, disponibile pentru tinerii născuţi în 2006

Comisia Europeană anunţă 35.000 de permise de călătorie gratuite, disponibile pentru tinerii născuţi în 2006

Pentru a se califica, tinerii născuţi între 1 ianuarie şi 31 decembrie 2006 trebuie să răspundă mai întâi la un quiz format din cinci întrebări despre UE, împreună cu o întrebare suplimentară pe Portalul european pentru tineret. Candidaţii vor fi clasificaţi pe baza răspunsurilor lor, iar permisele de călătorie vor fi distribuite pe baza acestui clasament.

Pot participa tineri din Uniunea Europeană şi din ţările asociate la programul Erasmus+, inclusiv Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia şi Turcia.

Cererea de propuneri este deschisă până în 16 octombrie.

Tinerii selectaţi vor avea posibilitatea de a călători în întreaga Europă timp de până la 30 de zile între 1 martie 2025 şi 31 mai 2026. Aceştia pot fie să îşi planifice propriile rute, fie să se inspire din cele existente.

În plus faţă de permisul de călătorie gratuit, participanţii vor primi un card de reducere cu peste 40.000 de oferte privind transportul public, cultura, cazarea, mâncarea, sportul şi alte servicii.

Este disponibil un sprijin special pentru participanţii cu handicap sau cu afecţiuni medicale, în conformitate cu accentul pus de programul Erasmus+ pe incluziunea socială.

Comisia a lansat DiscoverEU în iunie 2018. De atunci, peste 1,3 milioane de candidaţi au solicitat 319 000 de permise de călătorie disponibile. Atunci când au fost întrebaţi despre experienţele lor, 93% dintre respondenţi au declarat că intenţionează să călătorească mai des cu trenul ca urmare a experienţei lor cu DiscoverEU. Pentru mulţi, a fost prima dată când au călătorit fără părinţi sau adulţi însoţitori, iar majoritatea au spus că au simţit un sentiment sporit de independenţă. Peste două treimi au declarat că nu şi-ar fi putut finanţa permisul de călătorie fără DiscoverEU.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici