Comisia Europeană aprobă o nouă specialitate tradiţională garantată românească: „Sardeluţă marinată”

Comisia Europeană a aprobat adăugarea specialităţii tradiţionale garantate „Sardeluţă marinată”, din România.

Urmărește
777 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană aprobă o nouă specialitate tradiţională garantată românească: „Sardeluţă marinată”

Comisia Europeană aprobă o nouă specialitate tradiţională garantată românească: „Sardeluţă marinată”

„Sardeluţa marinată” se obţine prin marinarea şprotului (se pot obţine astfel trei feluri diferite, în funcţie de ingredientele utilizate la marinat) şi apoi umplerea acestuia cu umplutura dorită. Prin adăugarea unui sos pe bază de vin, a uleiului de floarea-soarelui sau a uleiului de floarea-soarelui cu ardei iute peste şprotul marinat şi aromatizarea acestuia cu diferite ingrediente, produsul dobândeşte gusturi distincte, cu calităţi organoleptice specifice.

În mod tradiţional se utilizează următoarele ingrediente pentru marinarea peştelui: sare fără iod, oţet de vin, vin alb, zahăr, ulei de floarea-soarelui, boia dulce, ardei iute, boabe de piper negru, frunze de dafin, piper întreg şi seminţe de coriandru.

Denumirea produsului indică specificitatea materiei prime – şprotul cu cap şi eviscerat – şi metoda de preparare (marinarea).

Această nouă denumire se va adăuga pe lista celor 3 617 produse deja protejate disponibile în baza de date eAmbrosia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici