- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (16.04.2024, 15:16)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Comisia Europeană le oferă tinerilor 35.500 de permise de călătorie gratuite DiscoverEU
Mii de tineri vor călători din nou în Europa cu trenul gratuit, începând din această vară, datorită celei mai recente cereri de propuneri din cadrul programului DiscoverEU.
Urmărește
834 afișări
Comisia Europeană le oferă tinerilor 35.500 de permise de călătorie gratuite DiscoverEU
În timpul Săptămânii europene a tineretului, Comisia a lansat, marţi, cea mai recentă rundă de înscrieri în cadrul iniţiativei DiscoverEU.
În total, sunt disponibile 35.500 de permise de călătorie. Pentru a obţine unul, tinerii născuţi între 1 iulie 2005 şi 30 iunie 2006 pot participa la un quiz cu cinci întrebări despre UE şi o întrebare suplimentară pe Portalul european pentru tineret. Candidaţii selectaţi vor primi un permis gratuit de transport feroviar pentru a călători în Europa timp de până la 30 zile, între 1 iulie 2024 şi 30 septembrie 2025.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
-
FSB susţine că a dejucat comploturile ucrainene de a ucide ofiţeri de rang înalt
-
China va construi cel mai mare baraj hidroenergetic din lume în Tibet
-
Un mare producător de maşini donează un milion de dolari pentru inaugurarea lui Donald Trump la Casa Albă
Cererea de propuneri este deschisă candidaţilor din Uniunea Europeană şi din ţările asociate la programul Erasmus+, inclusiv Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia şi Turcia. Titularii de bilete îşi pot planifica propriile rute sau se pot inspira din cele existente. De exemplu, ei pot descoperi o rută lansată anul trecut, care se axează pe oraşe şi locuri care fac ca Uniunea Europeană să devină „frumoasă, durabilă şi favorabilă incluziunii”, în conformitate cu principiile noului Bauhaus european.
Participanţii pot beneficia, de asemenea, de itinerarul cultural DiscoverEU, o iniţiativă a Anului european al tineretului 2022, care combină diverse destinaţii culturale, inclusiv arhitectura, muzica, arta fină, teatrul, moda şi designul. Participanţii pot vizita capitalele europene ale culturii, care se află pe lista patrimoniului mondial UNESCO, siturile care poartă Marca patrimoniului european sau locaţiile „ Access City Award”, care sunt oraşe care au mers mai departe pentru a deveni mai accesibile tuturor.
DiscoverEU este mult mai mult decât un bilet. Participanţii vor primi, de asemenea, un card de reducere cu peste 40.000 de posibilităţi de reducere pentru transportul public, cultură, cazare, alimentaţie, sport şi alte servicii în ţările eligibile. În plus, agenţiile naţionale Erasmus+ organizează reuniuni de informare înainte de plecare, iar agenţiile naţionale din toate ţările Erasmus+ pregătesc întâlniri DiscoverEU, programe de învăţare cu o durată de la o zi la trei zile.
Incluziunea socială este o prioritate absolută a programului Erasmus+, astfel încât participanţii cu dizabilităţi sau cu probleme de sănătate primesc sprijin în călătoriile lor. Începând din octombrie 2022, agenţiile naţionale Erasmus+ au pus în aplicare Acţiunea de incluziune DiscoverEU, permiţând organizaţiilor care lucrează cu tineri cu mai puţine oportunităţi să solicite un grant. Această acţiune oferă un sprijin suplimentar participanţilor, cum ar fi finanţare suplimentară şi posibilitatea de a călători împreună cu însoţitorii. De la prima cerere de propuneri din octombrie 250, agenţiile naţionale Erasmus+ au acordat peste 2022 de proiecte, iar în acest an au loc două cereri de propuneri pentru acţiunea de incluziune.
În timp ce DiscoverEU încurajează călătoriile durabile pe calea ferată, sunt disponibile modalităţi speciale pentru tinerii din regiunile ultraperiferice, din ţările şi teritoriile de peste mări, din zonele îndepărtate şi din insule.
Comisia a lansat DiscoverEU în iunie 2018, în urma unei acţiuni pregătitoare a Parlamentului European. Acesta este integrat în programul Erasmus+ 2021-2027. Din 2018, peste un milion de candidaţi şi-au depus candidatura pentru 284.000 de permise de călătorie disponibile. Conform celui mai recent sondaj ulterior călătoriei, 72% dintre candidaţi au declarat că este prima dată când călătoresc în afara ţării lor de reşedinţă cu trenul. Pentru mulţi, a fost, de asemenea, prima dată când au călătorit fără părinţi sau adulţi însoţitori, iar majoritatea au indicat un sentiment sporit de independenţă. Peste două treimi au declarat că nu ar fi fost în măsură să îşi finanţeze permisul de călătorie fără DiscoverEU.
Experienţa DiscoverEU le-a oferit tinerilor o mai bună înţelegere a altor culturi, precum şi a istoriei europene şi le-a îmbunătăţit competenţele lingvistice. Participanţii sunt invitaţi să devină ambasadori DiscoverEU pentru a promova iniţiativa. Grupul oficial #DiscoverEU are peste 96.000 de membri, în care tinerii călători se pot contacta reciproc pentru a face schimb de experienţe şi sfaturi.
Pentru a se înscrie, candidaţii eligibili trebuie să completeze un chestionar cu variante multiple de răspuns care testează cunoştinţele generale despre Uniunea Europeană şi alte iniţiative ale UE destinate tinerilor. Comisia va clasifica solicitanţii pe baza răspunsurilor acestora. Comisia va oferi permise de călătorie solicitanţilor care urmează clasamentul acestora, până la limita biletelor disponibile.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Donald Trump ar dori expansiunea SUA: Canada, Groenlanda și Canalul Panama se află în vizorul președintelui american
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Autoritățile raportează 29 de supraviețuitori și 38 de morți în urma prăbușirii unui avion în Kazahstan
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe