- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (26.05.2022, 13:56)
- Cosmin Pirv
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Comisia Europeană vrea norme pentru confiscarea activelor oligarhilor care încalcă măsurile restrictive
Comisia Europeană (CE) propune norme în materie de îngheţare şi confiscare a activelor oligarhilor care încalcă măsurile restrictive şi ale altor persoane care au săvârşit infracţiuni.
Urmărește
112 afișări
„Având în vedere continuarea agresiunii Rusiei asupra Ucrainei, este extrem de important ca măsurile restrictive impuse de UE să fie puse în aplicare pe deplin şi să nu se tolereze ca încălcarea acestor măsuri să aducă beneficii celor care le încalcă. Propunerile de astăzi urmăresc să asigure faptul că activele persoanelor şi ale entităţilor care încalcă măsurile restrictive pot fi efectiv confiscate în viitor”, se arată într-un comunicat al CE.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Comisia a propus ca încălcarea măsurilor restrictive impuse de UE să fie inclusă pe lista infracţiunilor incriminate de UE. Acest lucru va permite stabilirea unui standard de bază comun în materie de infracţiuni şi sancţiuni penale, aplicabil la nivelul întregii UE. La rândul lor, aceste norme comune ale UE vor facilita investigarea, urmărirea penală şi pedepsirea încălcărilor măsurilor restrictive în toate statele membre.
Încălcarea măsurilor restrictive „este o infracţiune deosebit de gravă, întrucât poate contribui la menţinerea ameninţărilor la adresa păcii şi a securităţii internaţionale şi are un caracter transfrontalier clar, care necesită un răspuns uniform la nivelul UE şi la nivel mondial”.
Ce intră la capitolul „sancţiuni”
Pe lângă această propunere, Comisia a prezintat şi o comunicare, însoţită de o anexă, în care descrie elementele care ar putea fi incluse într-o viitoare directivă privind sancţiunile penale. Printre infracţiunile posibile s-ar putea număra: participarea la acţiuni sau activităţi care urmăresc eludarea directă sau indirectă a măsurilor restrictive, inclusiv prin ascunderea activelor; neîngheţarea fondurilor care aparţin unei persoane/entităţi desemnate ori care sunt deţinute sau controlate de aceasta; sau desfăşurarea de activităţi comerciale, cum ar fi importul sau exportul de produse care fac obiectul unor interdicţii comerciale.
După ce statele membre ale UE vor conveni asupra iniţiativei Comisiei de a extinde lista infracţiunilor incriminate de UE, CE va prezenta o propunere legislativă pe baza comunicării şi a anexei care însoţesc propunerea.
Comisia a prezentat şi o propunere de directivă privind recuperarea şi confiscarea activelor. Propunerea prevede ca autorii infracţiunilor să fie deposedaţi de câştigurile obţinute în mod ilicit şi să se limiteze capacitatea acestora de a săvârşi alte infracţiuni. Normele propuse se vor aplica, de asemenea, în cazul încălcării măsurilor restrictive, fiind prevăzută urmărirea, îngheţarea, gestionarea şi confiscarea efectivă a câştigurilor obţinute din încălcarea măsurilor restrictive.
„Sancţiunile UE trebuie respectate, iar cei care încearcă să le eludeze trebuie să fie pedepsiţi. Încălcarea sancţiunilor UE este o infracţiune gravă, care trebuie să aibă consecinţe grave. Pentru aceasta, avem nevoie de norme la nivelul UE. Ca Uniune, trebuie să ne apărăm valorile şi trebuie să le arătăm celor care ajută maşina de război a lui Putin că trebuie să plătească un preţ pentru acţiunile lor”, a declarat Věra Jourová, vicepreşedinta pentru valori şi transparenţă.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:26
Ciolacu: În acest moment avem o coaliţie majoritară în Parlamentul României
-
astăzi, 16:20