- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (26.05.2022, 13:56)
- Cosmin Pirv
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Comisia Europeană vrea norme pentru confiscarea activelor oligarhilor care încalcă măsurile restrictive
Comisia Europeană (CE) propune norme în materie de îngheţare şi confiscare a activelor oligarhilor care încalcă măsurile restrictive şi ale altor persoane care au săvârşit infracţiuni.
Urmărește
112 afișări
„Având în vedere continuarea agresiunii Rusiei asupra Ucrainei, este extrem de important ca măsurile restrictive impuse de UE să fie puse în aplicare pe deplin şi să nu se tolereze ca încălcarea acestor măsuri să aducă beneficii celor care le încalcă. Propunerile de astăzi urmăresc să asigure faptul că activele persoanelor şi ale entităţilor care încalcă măsurile restrictive pot fi efectiv confiscate în viitor”, se arată într-un comunicat al CE.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Comisia a propus ca încălcarea măsurilor restrictive impuse de UE să fie inclusă pe lista infracţiunilor incriminate de UE. Acest lucru va permite stabilirea unui standard de bază comun în materie de infracţiuni şi sancţiuni penale, aplicabil la nivelul întregii UE. La rândul lor, aceste norme comune ale UE vor facilita investigarea, urmărirea penală şi pedepsirea încălcărilor măsurilor restrictive în toate statele membre.
Încălcarea măsurilor restrictive „este o infracţiune deosebit de gravă, întrucât poate contribui la menţinerea ameninţărilor la adresa păcii şi a securităţii internaţionale şi are un caracter transfrontalier clar, care necesită un răspuns uniform la nivelul UE şi la nivel mondial”.
Ce intră la capitolul „sancţiuni”
Pe lângă această propunere, Comisia a prezintat şi o comunicare, însoţită de o anexă, în care descrie elementele care ar putea fi incluse într-o viitoare directivă privind sancţiunile penale. Printre infracţiunile posibile s-ar putea număra: participarea la acţiuni sau activităţi care urmăresc eludarea directă sau indirectă a măsurilor restrictive, inclusiv prin ascunderea activelor; neîngheţarea fondurilor care aparţin unei persoane/entităţi desemnate ori care sunt deţinute sau controlate de aceasta; sau desfăşurarea de activităţi comerciale, cum ar fi importul sau exportul de produse care fac obiectul unor interdicţii comerciale.
După ce statele membre ale UE vor conveni asupra iniţiativei Comisiei de a extinde lista infracţiunilor incriminate de UE, CE va prezenta o propunere legislativă pe baza comunicării şi a anexei care însoţesc propunerea.
Comisia a prezentat şi o propunere de directivă privind recuperarea şi confiscarea activelor. Propunerea prevede ca autorii infracţiunilor să fie deposedaţi de câştigurile obţinute în mod ilicit şi să se limiteze capacitatea acestora de a săvârşi alte infracţiuni. Normele propuse se vor aplica, de asemenea, în cazul încălcării măsurilor restrictive, fiind prevăzută urmărirea, îngheţarea, gestionarea şi confiscarea efectivă a câştigurilor obţinute din încălcarea măsurilor restrictive.
„Sancţiunile UE trebuie respectate, iar cei care încearcă să le eludeze trebuie să fie pedepsiţi. Încălcarea sancţiunilor UE este o infracţiune gravă, care trebuie să aibă consecinţe grave. Pentru aceasta, avem nevoie de norme la nivelul UE. Ca Uniune, trebuie să ne apărăm valorile şi trebuie să le arătăm celor care ajută maşina de război a lui Putin că trebuie să plătească un preţ pentru acţiunile lor”, a declarat Věra Jourová, vicepreşedinta pentru valori şi transparenţă.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe