- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (06.11.2018, 15:34)
- Ionel Dancu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Comisia Iordache a amendat Codul de Procedură Civilă în urma observaţiilor CCR
Comisia parlamentară pentru legile justiţiei a adoptat, marţi, un raport favorabil cu amendamente pe marginea proiectului de lege de modificare a Codului de Procedură Civilă, schimbările fiind orientate către tipul de hotărâri care pot fi supuse recursului.
Urmărește
464 afișări
Comisia Iordache a amendat Codul de Procedură Civilă în urma observaţiilor CCR
Varianta adoptată de Comisia specială pentru legile justiţiei se referă doar la hotărâri „nedefinitive”, după ce în proiectul de lege adoptat de Parlament şi declarat parţial neconstituţional de CCR, se prevăzuse că nu sunt supuse recursului anumite hotărâri.
„(2) În procesele pornite începând cu data intrării în vigoare a Legii 134/2010 privind Codul de Procedură Civilă, republicată, cu modificările ulterioare şi până la data de 31 decembrie 2018 inclusiv nu sunt supuse recursului hotărârile nedefinitive pronunţate în cererile prevăzute la art. 94 pct. 1 lit. a) – i) din Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, republicată, cu modificările ulterioare, în cele privind navigaţia civilă şi activitatea în porturi, conflictele de muncă şi de asigurări sociale, în materie de expropriere. De asemenea, în aceste procese nu sunt supuse recursului hotărârile date de instanţele de apel în cazurile în care legea prevede că hotărârile de primă instanţă sunt supuse numai apelului”, este primul amendament adoptat, marţi, de membrii comisiei speciale pentru modificarea legilor justiţiei condusă de Florin Iordache (PSD).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ilie Bolojan: Crin Antonescu este susţinut de PNL pentru a fi candidatul coaliţiei de guvernare la Preşedinţie
-
Schimbare tactică a ruşilor. Experţii cred că armata lui Putin a rămas fără echipamente
-
Polonia urmează modelul Lituaniei şi stabileşte planuri de evacuare în masă în caz de război sau dezastre naturale
Al doilea amendament se referă şi el tot la recursul împotriva hotărârilor nedefinitive.
„(1) În procesele pornite începând cu data intrării în vigoare a prezentei legi de modificare şi completare a Legii 134/2010 privind Codul de Procedură Civilă până la data de 31 decembrie 2018 inclusiv, recursurile declarate, potrivit legii, împotriva hotărârilor pronunţate în apel de tribunale în cererile evaluabile în bani în valoare de până la 200.000 lei inclusiv, indiferent de calitatea părţilor, 19 profesionişti sau neprofesionişti, se judecă de curţile de apel, iar recursurile declarate, potrivit legii, împotriva hotărârilor nedefinitive pronunţate în apel de curţile de apel în cererile evaluabile în bani în valoare de peste 200.000 lei, indiferent de calitatea părţilor, profesionişti sau neprofesionişti, se judecă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. (2) Dispoziţiile alin. (1) sunt aplicabile şi hotărârilor nedefinitive, susceptibile de recurs potrivit legii, pronunţate începând cu data intrării în vigoare a prezentei legi de modificare şi completare a Legii 134/2010 privind Codul de Procedură Civilă în procese pornite începând cu data de 15 februarie 2013 şi până la data intrării în vigoare a prezentei legi”, potrivit raportului comisiei.
Preşedintele comisiei, Florin Iordache, a declarat că proiectul de lege va merge la Senat, în calitate de primă cameră sesizată, pentru a fi adoptat săptămâna viitoare, urmând să meargă la vot final în Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.
CCR a admis pe 4 iulie 2018, o parte din obiecţiile de neconstituţionalitate ridicate de ÎCCJ pe marginea legii pentru modificarea şi completarea Legii nr.134/2010 privind Codul de procedură civilă, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative.
Citește pe alephnews.ro: Crin Antonescu își suspendă candidatura la prezidențiale și acuză Coaliția PSD-PNL-UDMR că l-a lăsat „singur în campanie”
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
SUA afirmă că Putin nu va renunța la Ucraina. Care sunt șansele unui acord de încetare a focului în 2025
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe