- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (22.06.2012, 16:44)
- Cristian Fierbinteanu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Comisie MApN pentru verificarea înaintării în grad, între 2010 şi 2012, a cadrelor în rezervă
Ministrul Apărării, Corneliu Dobriţoiu, a instituit prin ordin, vineri, o comisie pentru verificarea modului de înaintare în grad, în perioada 2010-2012, a cadrelor militare în rezervă, informează MApN, precizând că, la finalul analizei, Comisia va propune ministrului măsurile în consecinţă.
Urmărește
679 afișări
Comisie MApN pentru verificarea înaintării în grad, între 2010 şi 2012, a cadrelor în rezervă (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)
"Cu privire la situaţia persoanelor publice care au primit grade de ofiţeri în rezervă în perioada 2010-2012, Biroul de presă al M.Ap.N. este împuternicit să facă următoarele precizări: Ministrul Apărării, Corneliu Dobriţoiu, a instituit, printr-un ordin emis în data de 22 iunie 2012, o comisie pentru verificarea modului de înaintare în grad, în perioada 2010-2012, a cadrelor militare în rezervă. La finalizarea analizei, această comisie urmează să propună ministrului măsurile în consecinţă", informează MApN, la solicitarea MEDIAFAX.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Instituţia precizează că în documentele militare de evidenţă nu se înscriu date referitoare la apartenenţa sau activitatea politică a rezerviştilor.
De asemenea, anunţă că problematica înaintărilor în grad ale cadrelor militare în rezervă va fi abordată în cadrul unei conferinţe de presă, săptămâna viitoare, de către ministrul Corneliu Dobriţoiu.
Surse guvernamentale au declarat că vor fi supuse verificării 2700 de persoane.
De altfel, Dobriţoiu a anunţat încă de joi, la Galaţi, că Ministerul Apărării Naţionale va organiza o comisie care va analiza modul în care fosta conducere a instituţiei a acordat gradele militare, cele acordate pe nedrept urmând să fie retrase.
"Fenomenul este unul foarte amplu. Noi vom organiza o comisie de analiză a fiecărui caz în parte, în aşa fel încât la sfârşitul acestui proces de scurtă durată să adoptăm măsurile administrative şi legale necesare în scopul retragerii gradelor oferite în mod oneros şi redării demnităţii şi respectului pentru gradul militar", a declarat ministrul Apărării.
Potrivit lui Dobriţoiu, chiar dacă aceste grade au fost acordate unor cadre în rezervă, ele nu sunt mai puţin importante, iar avansarea de la soldat sau absolvent la gradul de colonel este una jignitoare pentru armată.
"De regulă, avansările cadrelor militare în rezervă se fac în urma unor activităţi de pregătire a rezervei, activităţi care se încheie cu unele aprecieri de serviciu. În baza acestor aprecieri oamenii se avansează în câte o treaptă, nu ca Făt-Frumos, Fiul Iepei, să crească într-o noapte cât alţii în zece ani. Fiecare grad are impactul lui emoţional şi valoarea lui simbolistică, ori în momentul în care cineva care nici nu a trecut prin armată, sau când a văzut armata a excclamat «Uite, mamă, trec soldaţii!», a ajuns de la soldat sau de la absolvent la gradul de colonel este mult prea mult, iar instituţia aceasta nu merită jignită în acest fel", a cocnchis Dobriţoiu.
Antena 3 a prezentat recent o listă cu numele a 66 de persoane publice - politicieni şi jurnalişti - care ar fi fost înaintate în grad în mod excepţional de fostul ministru al Apărării Gabriel Oprea. Printre numele din listă se află cele ale lui Sorin Blejnar, Gheorghe Falcă, Robert Turcescu, Cezar Preda, Mihai Răzvan Ungureanu, Alexandru Lăzescu, Gheorghe Ştefan, Liviu Negoiţă, Mihai Răzvan Ungureanu, Ioan Botiş.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe