- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Comitetul pentru Relocare al UNHCR se va întâlni la Timişoara
Cei 57 de membri ai Comitetului pentru Relocare al Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR) se vor întâlni pentru prima dată în afara Genevei, la Timişoara, în februarie 2010, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, reprezentantul UNHCR în România, Machiel Salomons.
Comitetul pentru Relocare al UNHCR se va întâlni la Timişoara (Imagine: Mediafax Foto)
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
"În recunoaşterea rolului important pe care Timişoara îl joacă în arena comunităţii internaţionale, pentru prima dată, Comitetul pentru Relocare din cadrul UNHCR are planuri de a se întâlni, pentru prima dată în afara Genevei, aici în Timişoara, în luna februarie a anului viitor. Este o mare onoare pentru acest oraş, 57 de delegaţi vor veni aici", a declarat Machiel Salomons, citat de corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit acestuia, în cadrul Comitetului pentru Relocare al UNHCR activează membri ai UNHCR, ai Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie şi ai celor 21 de state în care sunt relocaţi refugiaţii.
Opt ambasadori, însoţiţi de reprezentanţi ai UNHCR şi ai Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie, au vizitat, marţi, Centrul de Tranzit în Regim de Urgenţă din Timişoara, unde, în prezent, sunt găzduiţi 146 de refugiaţi.
Potrivit reprezentantului UNHCR în România, Centrul de Tranzit în Regim de Urgenţă din Timişoara este singurul centru de acest gen din lume.
Centrul pentru Refugiaţi de la Timişoara a fost transformat, în luna martie a acestui an, într-unul de tranzit şi de evacuare pentru refugiaţii din zonele de conflict.
Astfel, din acest an, România va primi refugiaţi cărora li se va acorda azil permanent, la fel ca Statele Unite ale Americii şi Canada. La transformarea acestui centru de la Timişoara au contribuit zece ţări, printre care şi România.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36