Compania care deţine fabrica de condimente din Alba, distrusă de un incendiu masiv, anunţă ce se va întâmpla cu producţia şi angajaţii

Solina România arată, după incendiul izbucnit, în urmă cu 31 de ore, la fabrica din Alba Iulia, că activităţile de producţie vor fi transferate, temporar, către alte fabrici ale companiei din Europa, însă conducerea grupului francez a declarat ferm că nu va renunţa la activităţile din România.

Urmărește
4937 afișări
Imaginea articolului Compania care deţine fabrica de condimente din Alba, distrusă de un incendiu masiv, anunţă ce se va întâmpla cu producţia şi angajaţii

Compania care deţine fabrica de condimente din Alba, distrusă de un incendiu masiv, anunţă ce se va întâmpla cu producţia şi angajaţii

Potrivit unui comunicat transmis, duminică, presei, de Solina România, incendiul devastator izbucnit la fabrica din Alba Iulia a distrus tot, obiectivul nemaifiind operabil, iar pagubele sunt majore.

Când a izbucnit incendiul, nici un angajat nu era în fabrică.

„Cauzele declanşării incendiului sunt încă necunoscute şi vor fi comunicate în urma finalizării anchetei de către autorităţile competente. Menţionăm faptul că fabrica Solina din Alba Iulia era autorizată ISU şi întrunea toate condiţiile necesare unei operări sigure. (...) În aceste momente, siguranţa oamenilor, a bazelor de date şi reluarea business-ului sunt cele mai importante aspecte pentru companie”, arată Solina România.

Compania îşi asigură partenerii de afaceri că îşi va onora angajamentele, iar în ce priveşte angajaţii, va încerca să asigure continuitate.

„Conducătorii grupului francez Solina au declarat ferm că nu vor renunţa la activităţile de producţie din România. În perioada imediat următoare, activităţile de producţie vor fi transferate către alte fabrici ale Solina Group din Europa, temporar, până la remedierea situaţiei din România”, se arată în comunicatul semnat de Ciprian Grădinariu, country manager.

Incendiul la fabrica de condimente a izbucnit sâmbătă dimineaţă şi nu este stins nici după 31 de ore. Folosind inclusiv apă din râul care se află în apropierea fabricii, pompierii au reuşit după câteva ore să localizeze şi să oprească flăcările pe o mare parte din exteriorul clădirii, însă în interior au rămas focare. Localnicii au fost avertizaţi să nu deschidă geamurile, din cauza norilor groşi de fum.

Fabrica de condimente Solina era situată în parcul industrial al municipiului Alba Iulia, în apropiere de şoseaua de centură. Până la jumătatea anului 2016, când a fost cumpărată de grupul francez, a funcţionat sub numele Supremia, firmă desemnată ca cel mai mare producător de condimente din România. La cumpărare, compania franceză a făcut şi o infuzie de capital de 3,4 milioane de euro iar până în acest moment Solina Romania este considerat şi unul dintre jucătorii importanţi la nivelul pieţei est europene, cu exporturi pe 4 continente şi achiziţii de materie primă din 80 de ţări.

Solina are peste 250 de angajaţi, dintre care majoritatea lucrează la liniile de producţie. Munca se desfăşoară pe două schimburi şi se încheie la ora 23.00, acesta fiind motivul pentru care fabrica era goală în momenul în care s-a produs incendiul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici