Companiile aeriene redirecţionează zboruri din cauza conflictului în escaladare în Orientul Mijlociu

Vecinii Israelului au închis spaţiul aerian, iar echipajele companiilor aeriene au evitat o zonă de conflict în escaladare, căutând rute alternative, după atacul Iranului asupra Israelului, relatează Reuters.

Urmărește
65 afișări
Imaginea articolului Companiile aeriene redirecţionează zboruri din cauza conflictului în escaladare în Orientul Mijlociu

Companiile aeriene redirecţionează zboruri din cauza conflictului în escaladare în Orientul Mijlociu

Un purtător de cuvânt al serviciului de monitorizare FlightRadar24 a declarat că zborurile au fost redirecţionate „oriunde au putut”. O hartă a traficului aerian din regiune arată avioane care se deplasează pe traiectorii largi spre nord şi sud, multe dintre ele convergând spre Cairo şi Istanbul.

FlightRadar24 a raportat că aeroporturile din Istanbul şi Antalya, în sudul Turciei, devin congestionate, forţând unele companii aeriene să se orienteze spre sud.

Eurocontrol, agenţia paneuropeană de control al traficului aerian, a emis anterior un avertisment piloţilor cu privire la conflictul în escaladare. Ulterior, a anunţat închiderea spaţiului aerian iordanian şi irakian, precum şi a unui punct de trecere important în spaţiul aerian controlat de Cipru.

Ministerul Transporturilor din Irak a anunţat ulterior redeschiderea spaţiului aerian irakian pentru zborurile civile care vin şi pleacă de pe aeroporturile din ţară. De asemenea, Iordania şi-a redeschis acum spaţiul aerian, a raportat agenţia de stat iordaniană.

Aceste perturbări suplimentare sunt de aşteptat să afecteze şi mai mult o industrie deja puternic restricţionată din cauza conflictelor dintre Israel şi Hamas, dar şi dintre Rusia şi Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici