- Home
- Social
- TIMIŞOARA, (10.12.2016, 08:00)
- Adriana Mit
Compartimentul de transplant de celule stem din Timişoara, redeschis. Lucrările de modernizare au început în urmă cu un an
Compartimentul de transplant de celule stem din cadrul Spitalului de Copii “Louis Ţurcanu” din Timişoara, închis în urmă cu un an pentru lucrări de modernizare şi în care sunt internaţi copii şi adulţi din întreaga ţară, a fost redeschis, în urma unor donaţii de aproape 500.000 de euro.
Urmărește
451 afișări
Compartimentul de transplant de celule stem din Timişoara, redeschis. Lucrările de modernizare au început în urmă cu un an
Lucrările la Compartimentul de transplant de celule stem au început în urmă cu aproximativ un an şi au fost realizate în cadrul unui proiect derulat de o asociaţie, transmite corespondentul MEDIAFAX.
În total sponsorii au donat suma de 480.000 de euro necesari modernizării complete a etajului 1 în care se află Compartimentul de transplant de celule stem din cadrul Secţiei de Onco-Hematologie a Spitalului de Copii “Louis Ţurcanu” din Timişoara.
Cu aceşti bani, holurile, dar şi cele şase saloane ale compartimentului au fost reabilitate. Totodată, a fost achiziţionat mobilier nou, televizoare, aparate medicale şi jucării, iar în fiecare salon sunt două sau trei paturi, cu grup sanitar propriu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace
-
Intrarea în Schengen şi deschiderea autostrăzilor de la Craiova la Paşcani încing piaţa de logistică
-
Trump l-a graţiat pe creatorul unei platforme de pe Dark Web. Acesta era condamnat pe viaţă
“Tot ce s-a realizat vizează securitatea bolnavului. Un bolnav cu o patologie severă, că e cancer sau altă boală, care e supus unui transplant de celule stem, nu mai prezintă sistem imunitar. De aceea, infecţiile, inclusiv cele nosocomiale, reprezintă un pericol absolut major în cazul acestor bolnavi care pot să dezvolte infecţii severe şi mortale. Este un teritoriu deosebit de fragil şi tocmai de aceea trebuie să existe anumite condiţii. Asociaţia <Dăruieşte Viaţă> a reuşit să rezolve această problemă. Acum există un control al aerului care intră în încăperi, avem aparate care curăţă şi purifică aerul. Asigurarea acestor condiţii reprezintă o modalitate sigură de îmbunătăţire a şanselor de supravieţuire”, a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, medicul Margit Şerban, fost şef al Secţiei de Onco-Hematologie de la Spitalul de Copii din Timişoara, care a convins un ONG din Austria să ridice de la zero această secţie, în urmă cu peste 15 ani.
Carmen Uscatu, preşedintele Asociaţiei “Dăruieşte Viaţă”, a afirmat că lucrările la Spitalul de Copii din Timişoara continuă, tot din donaţii. Astfel, în aproximativ un an şi jumătate, dacă se vor strânge toate fondurile necesare, aproximativ un milion de euro, vor fi modernizate şi etajele doi, trei şi parterul Secţiei de Onco-Hematologie.
“Acest proiect, alături de cel finalizat recent la Spitalul Clinic de Copii Braşov, este un exemplu prin care demonstrăm că putem avea şi în România spitale publice la standard occidentale. Aici copiii bolnavi de cancer sunt acum trataţi aşa cum ar trebui, într-un spaţiu adecvat din toate punctele de vedere. Renovarea secţiei Spitalului din Timişoara a însemnat recompartimentarea etajului 1 într-un mod adaptat, care să permită păstrarea numărului de paturi per total, reducerea numărului de paturi din salon, precum şi includerea de grupuri sanitare. Acum ne ocupăm de renovarea şi reamenajarea întregii secţii de oncologie pediatrică care cuprinde etajele 2, 3 şi parterul”, a declarat Carmen Uscatu.
Citeşte şi: Circa 600 de clinici din SUA propun propun tratamente pe bază de celule stem neautorizate de FDA
Citeşte şi: Peste 70 de boli grave au ca indicaţie terapeutică transplantul de celule stem hematopoietice
Medicul Smaranda Arghirescu, şeful Compartimentului de transplant de celule stem din Timişoara, a declarat că anual sunt internaţi în Secţia de Onco-Hematologie între 1.800 şi 1.900 de pacienţi din întreaga ţară.
În anul 2001, la Timişoara a fost realizat primul transplant de celule stem din România. Până în prezent au fost realizate 360 de proceduri de transplant medular la copii şi la adulţi.
Citește pe alephnews.ro: STUDIU. În lipsă de afecțiune, oamenii dezvoltă sentimente față de sistemele de Inteligență Artificială
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Proiectul Stargate va revoluționa infrastructura A.I. Cât au investit giganții din industrie și cum vede Trump inițiativa
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe