- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (12.11.2012, 12:10)
- Catalin Lupasteanu , Livia Ispas
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Complicele deputatului Alin Trăşculescu în cazul mitei, arestat preventiv
Instanţa supremă a dispus, luni, arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Marian Valeriu Calotă, complicele deputatului PDL Alin Trăşculescu, în dosarul în care sunt cercetaţi pentru infracţiuni de corupţie.
Urmărește
443 afișări
Complicele deputatului Alin Trăşculescu în cazul mitei, arestat preventiv (Imagine: Shutterstock)
Marian Valeriu Calotă, asociat şi administrator al SC Maryna Exclusiv SRL, a fost reţinut de procurorii DNA după ce a fost prins în flagrant delict când lua 50.000 de lei, bani pe care urma să îi dea lui Trăşculescu.
Procurorii au cerut, luni, judecătorilor instanţei supreme arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Calotă, solicitarea fiind admisă de judecători.
Decizia de arestare preventivă pentru 29 de zile a lui Calotă poate fi contestată la Completul de cinci judecători de la instanţa supremă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Calotă este acuzat de complicitate la trafic de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu infracţiunea de trafic de influenţă, în formă continuată, şantaj comis în legătură cu infracţiunea de trafic de influenţă şi spălare a banilor, cunoscând că aceştia provin din săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, în formă continuată.
Avocatul lui Calotă, Ion Panaitescu, a declarat, la ieşirea din sala de judecată, că banii primiţi de clientul său erau datoraţi ca urmare a unui contract existent între el şi denunţător.
Apărătorul lui Calotă a mai arătat că în mod uzual remiterile de bani se făceau prin servicii bancare, fiind suspectă de această dată dorinţa denunţătorului de a-i remite bani lui Calotă "într-un plic".
Deputatul PDL Alin Trăşculescu, cercetat pentru trafic de influenţă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la spălare de bani, a fost eliberat luni dimineaţă din arestul Poliţiei Capitalei, după ce a expirat ordonanţa de reţinere emisă pe numele lui de procurorii anticorupţie.
Potrivit procurorilor, în perioada noiembrie 2010 - noiembrie 2012, Alin Trăşculescu a pretins iniţial de la reprezentantul unei societăţi comerciale (denunţător în cauză) suma de 50.000 de euro, care ulterior a fost majorată la 150.000 de euro. Banii au fost pretinşi cu ajutorul lui Marian Calotă, care l-a constrâns pe denunţător, prin ameninţare, să dea banii ceruţi.
Pentru obţinerea banilor, susţin procurorii anticorupţie, deputatul a lăsat să se creadă că are influenţă asupra reprezentanţilor autorităţilor locale din judeţul Vrancea, pentru a-i determina să solicite realizarea unor obiective de investiţii în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) şi asupra funcţionarilor din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDTR) cu atribuţii de verificare, avizare şi aprobare în derularea procedurii specifice aceluiaşi program, precum şi asupra reprezentanţilor unei societăţi comerciale, pentru a-i determina să deruleze o relaţie contractuală cu firma administrată de denunţător.
MDTR a fost condus în perioada decembrie 2009 - februarie 2012 de Elena Udrea, tot de la PDL.
Deputatul Alin Trăşculescu este preşedintele PDL Vrancea şi candidează pentru un nou mandat de deputat în Colegiul 5 Mărăşeşti.
Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, l-a informat duminică pe preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, asupra percheziţiei şi reţinerii lui Alin Trăşculescu, "acuzat de săvârşirea unei infracţiuni flagrante de corupţie".
Luni, de la ora 12.00, în şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor urmează să fie discutată solicitarea ministrului Justiţiei în cazul lui Alin Trăşculescu.
Deputatul PNL Alina Gorghiu a declarat pentru MEDIAFAX că luni la ora 16.00 va avea loc o şedinţă a Comisiei Juridice a Camerei în legătură cu solicitarea MJ în cazul deputatului Alin Trăşculescu, precizând că cel mai probabil marţi cererea va ajunge în plenul Camerei.
Deputatul PDL Alin Trăşculescu a fost denunţat pentru fapte de corupţie de omul de afaceri Mircea Vintilescu, asociatul firmei Aquaform Bucureşti, care în urmă cu un an a câştigat un contract de reabilitare a unor drumuri din Buzău şi Vrancea în valoare de peste 500 de milioane de lei, au declarat, luni, pentru MEDIAFAX surse judiciare.
Aquaform Bucureşti, Vega '93, Arcada Company şi Primacons Group au câştigat în 2011 un contract de reabilitare a unor drumuri din Buzău şi Vrancea, în valoare de 508,2 milioane de lei. Contractele au fost atribuite de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) şi fac parte din Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI).
Proiectele vizează proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare şi reabilitare a unor drumuri judeţene şi de interes local, iar valoarea contractelor nu include TVA, se arăta într-un comunicat al MDRT.
Vega '93 Galaţi este parte a unui grup controlat de familia Istrate, Arcada Company Galaţi este controlată de două persoane fizice, Spiru Mantu şi Mihai Humă, fiecare cu 44% din acţiuni, Primacons Group din Bucureşti este deţinută integral de Alexandru Dumitrovici, iar asociaţii Aquaform Bucureşti sunt tot două persoane fizice, Angela şi Mircea Alexandru Vintilescu.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe