Concerte, demonstraţii de pictură şi ateliere de creaţie în weekend în proiectul Străzi deschise

Concerte live, demonstraţii de pictură şi ateliere de creaţie sunt programate în weekendul 3-4 august în cadrul proiectului Străzi deschise.

Urmărește
253 afișări
Imaginea articolului Concerte, demonstraţii de pictură şi ateliere de creaţie în weekend în proiectul Străzi deschise

Sursă imagine: Facebook, Străzi deschise

Muzeul Naţional al Literaturii Române (Calea Victoriei nr. 110) găzduieşte, sâmbătă, de la ora 11:00, atelierul creativ Macheta oraşului scriitorilor, coordonat de Gabriela Toma, ce portretizează ideatic un oraş în care locuiesc doar scriitori şi animalele lor de companie.

Asociaţia Artiştilor Plastici din Bucureşti organizează, în zilele de 3 şi 4 august, demonstraţii de pictură pe pânză, în zona Muzeului Colecţiilor de Artă, în intervalul 12:00-20:30, unde participanţii sunt invitaţi să admire operele de artă şi să interacţioneze cu artiştii vizuali.

Pentru iubitorii de muzică live, trupa REAL – Andra Pierşinaru (voce), Angelo Stoica (chitară), Leon Craioveanu (percuţie), Radu Marinescu (chitară) – va susţine recitaluri electrizante şi variate în ambele zile de weekend, începând cu ora 17:00, în faţa Hotelului Novotel.

Talentatul caricaturist Vasile Catrina va oferi momente de neuitat trecătorilor, în zilele de sâmbătă, 3 august, şi duminică, 4 august, între orele 17:00-21:00.

Casa Filipescu-Cesianu a Muzeului Municipiului Bucureşti îşi aşteaptă vizitatorii în fiecare zi de weekend, între orele 10:00 şi 17:30, la expoziţiile permanente Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute şi În apropierea sfinţilor. Frescele Mănăstirii Văcăreşti după 40 de ani, prilej de a face o incursiune în istoria oraşului şi de a intra, pentru câteva ore, în atmosfera Bucureştiului din perioada secolelor XVIII-XIX.

Potrivit unui comunicat al ARCUB, în weekendul 3-4 august, Calea Victoriei redevine locul favorit al bucureştenilor şi turiştilor pentru momente recreative alături de cei dragi, unde se pot bucura de plimbări relaxante, concerte live, expoziţii şi ateliere de creaţie.

Pe durata restricţiilor instituite, în weekendul 3-4 august, între orele 10:00 şi 22:00, se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe segmentul de drum de la intersecţia cu Bulevardul Dacia, Strada Ştirbei Vodă, Strada Ion Câmpineanu, Bulevardul Regina Elisabeta. Traficul Societăţii de Transport Bucureşti va fi deviat, fără afectarea călătorilor. Traficul rutier pe Calea Victoriei se va relua pe timpul nopţii până dimineaţa (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 23:00 până la ora 09:00. Pentru siguranţa participanţilor la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă maşini se închid şi pistele de biciclete.

Ca alternative de petrecere a timpului liber, pasionaţii de artă pot explora lumea fascinantă a celebrului artist suprarealist, Salvador Dalí, în cadrul expoziţiei Universul lui Salvador Dalí, care mai poate fi vizitată la ARCUB – Hanul Gabroveni, în Centrul vechi al Capitalei, doar până la 1 septembrie, zilnic, în intervalul 10:00- 20:00. Totodată, cei interesaţi de arta vestimentară sunt invitaţi să descopere piese specifice secolelor XIX-XX, cu prilejul expoziţiei Feminitatea veacului trecut. De la Belle Epoque la Interbelic, de la Casa Eliad din Bulevardul Mircea Vodă nr. 5, expoziţie deschisă până la 20 septembrie, de marţi până duminică, între orele 12:00 şi 18:30.

De asemenea, în acest weekend, Şcoala de Artă Bucureşti invită publicul să aprecieze momente de inspiraţie şi creativitate ale elevilor săi într-o serie de expoziţii de artă decorativă şi iconografie, pictură, grafică şi design vestimentar, ce pot fi vizitate, în intervalul 15:00-20:30, la sediul din sectorul 4 al Capitalei, pe Strada Cuza Vodă nr. 100.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici