Concertele lui Taylor Swift de la Viena au fost anulate după ce poliţia a dejucat un atac terorist

  • Concertele lui Taylor Swift la Viena au fost anulate de organizatori după ce poliţia austriacă a dejucat un complot terorist legat de Statul Islamic.
  • Organizatorii au declarat că spectacolele au fost anulate ca măsură de precauţie.
  • Viena era penultima oprire din turneul european al lui Swift.
Urmărește
505 afișări
Imaginea articolului Concertele lui Taylor Swift de la Viena au fost anulate după ce poliţia a dejucat un atac terorist

Autorităţile austriece au transmis într-un comunicat miercuri seară că au arestat doi bărbaţi, un tânăr de 19 ani din oraşul austriac Ternitz şi un al doilea bărbat din Viena, care se pregăteau să comită un atac terorist.

"Ambii suspecţi se radicalizaseră pe internet şi au întreprins acţiuni concrete de pregătire a unui atac terorist", au declarat Ministerul de Interne şi Poliţia din Viena.

"Principalul suspect depusese un jurământ de credinţă faţă de Statul Islamic pe internet, iar substanţe chimice au fost confiscate în apartamentul său în timpul unei percheziţii domiciliare", au adăugat autorităţile.

Cancelarul austriac Karl Nehammer a declarat că anularea concertelor va aduce dezamăgire în rândul fanilor lui Taylor Swift, dar a adăugat că "situaţia din jurul atacului terorist planificat la Viena a fost foarte gravă". Nehammer a declarat că "ameninţarea a fost recunoscută din timp, combătută şi o tragedie prevenită".

Starul pop Taylor Swift ar fi trebuit să susţină trei concerte în Austria, ca parte a etapei europene a turneului său Eras Tour, toate sold-out.

Organizatorii au declarat că spectacolele au fost anulate ca măsură de precauţie ca răspuns la ameninţarea teroristă.

"Odată cu confirmarea din partea oficialilor guvernamentali a unui atac terorist planificat la Ernst Happel Stadium, nu avem de ales decât să anulăm cele trei spectacole programate pentru siguranţa tuturor", a declarat Barracuda Music într-un comunicat pe Instagram. 

Viena era penultima oprire din turneul european al lui Swift. Ea urmează să cânte pe stadionul Wembley din Londra săptămâna viitoare, înainte de a pleca în Canada.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici