Concurs de instalaţii artistice „Manifest pentru Munţii Făgăraş”. Iată cum poţi participa
- Fundaţia Conservation Carpathia lansează concursul „Manifest pentru Munţii Făgăraş”, o competiţie de instalaţii artistice temporare inspirate de natură, Munţii Făgăraş şi oamenii acestora.
- Proiectul va fi expus în cadrul festivalului Făgăraş Fest, care se desfăşoară la Sebeşu de Sus, comuna Racoviţă, jud. Sibiu, în perioada 26-28 iulie.
Concurs de instalaţii artistice „Manifest pentru Munţii Făgăraş”
Munţii Făgăraş se evidenţiază prin unicitatea lor în Europa: se mândresc cu cea mai întinsă suprafaţă neîntreruptă de păduri cu înaltă valoare naturală, care adăpostesc populaţii sănătoase şi reprezentative de lupi, urşi, râşi, care împart acelaşi teritoriu cu oamenii şi turmele de oi păzite de ciobani şi câini. La poalele Munţilor Făgăraş, satele se aşază ca un şirag de mărgele, rânduite frumos. Oamenii gospodari păstrează încă ritmul naturii, care îi ghidează în muncile de peste an. Într-o lume în care natura se distruge într-un ritm alarmant, iar satele se confruntă cu lipsa oportunităţilor de dezvoltare, protecţia Munţii Făgăraş, într-un ecosistem complet şi autosuficient, care să aducă beneficii naturii şi oamenilor, este un deziderat. Fundaţia Conservation Carpathia invită artiştii să vină cu un manifest artistic vizual, pentru promovarea şi conservarea Munţilor Făgăraş. Compoziţiile trebuie să inspire publicul şi să permită interacţiunea. Instalaţiile vor fi construite din materiale sustenabile şi sau reciclabile, pot utiliza peisajul zonei şi trebuie să aibă un impact minim asupra mediului.
Proiectele pot fi depuse până la 30 aprilie 2024, iar bugetul de implementare este de 4 mii de euro. Instalaţia va fi expusă în cadrul Făgăraş Fest, fiind totodată şi un manifest artistic pentru crearea unui Parc Naţional în Munţii Făgăraş
Cine poate participa
Concursul „Manifest pentru Munţii Făgăraş” se adresează reprezentanţilor industriilor creative: artişti plastici, arhitecţi, designeri, sau studenţi ai instituţiilor de învăţământ din aceste domenii. Participanţii pot aplica în grup sau individual. Indiferent de formula în care se înscriu în concurs răspunderea asupra instalaţiei artistice este asumată de un singur reprezentant, în calitate de manager de proiect. Acelaşi manager de proiect poate înscrie în concurs maximum două proiecte.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
-
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
Crin Antonescu: Georgescu, o fantomă periculoasă şi un drog ieftin pentru democraţia românească
-
Antonescu: Preşedintele Iohannis nu funcţionează
Înscrierea în concurs:
Proiectele se vor trimite în format PDF, la adresa de e-mail a.cretu@carpathia.org. Mai multe detalii despre structura proiectelor ce intră în concurs regăsiţi în Regulament.
Calendarul concursului:
-
30 aprilie, ora 24:00: Termen limită de trimitere a proiectelor;
-
1 - 15 mai: Evaluarea proiectelor şi desemnarea câştigătorilor;
-
17 mai: Anunţarea câştigătorilor;
-
17 - 24 mai: Semnarea contractului cu câştigătorul;
-
24 mai - 25 iulie: Implementarea proiectului;
-
26 - 28 iulie: Expunerea instalaţiei în cadrul Făgăraş Fest.
Proiectele înscrise în concurs vor fi evaluate de către un juriu format din 5 membri, artişti şi specialişti în domeniu, reprezentanţi ai comunităţii care găduieşte Făgăraş Fest. Pentru a intra în concurs, fiecare proiect trebuie să obţină cel puţin 70 de puncte, conform criteriilor de evaluare şi punctaj detaliate în Regulament. Primul proiect clasat va fi desemnat câştigător şi va fi implementat în cadrul Făgăraş Fest.
Imagini şi detalii pentru inspiraţie cu locaţia în care va avea loc cea de-a V-a ediţie a Făgăraş Fest pot fi consultate accesând următorul link.
Mai multe detalii despre festival puteţi găsi pe pagina oficială de Facebook AICI.
Despre Făgăraş Fest
Făgăraş Fest celebrează „Natura şi Oamenii” ce trăiesc la poalele Munţilor Făgăraş. Evenimentul este o iniţiativă a Fundaţiei Conservation Carpathia şi ProPark – Fundaţia pentru Arii Protejate şi este un festival manifest pentru crearea Parcului Naţional Munţii Făgăraş. Evenimentul îşi propune să evidenţieze valorile naturale şi culturale ale unei alte comunităţi din jurul Munţilor Făgăraş. Festivalul a fost lansat în 2019 în partea de Sud a Munţilor Făgăraş şi s-a desfăşurat la Lereşti, Nucşoara, apoi pe Valea Avrigului şi Porumbacu de Sus.
Făgăraş Fest îmbină experienţele în natură (tururi ghidate despre faună, floră, pădure), tururi culturale, activităţi de educaţie pentru natură pentru copii şi adulţi, film despre natură, discuţii şi muzică bună. Evenimentul este un loc unde producătorii locali şi comunitatea vin cu ce are mai reprezentativ, fiind şi un generator de venituri pentru localnici.
Despre Fundaţia Conservation Carpathia
Fundaţia Conservation Carpathia este cel mai mare proiect privat de conservare a pădurilor din Europa, care contribuie la refacerea ecosistemelor naturale din Munţii Carpaţi, în beneficiul biodiversităţii şi al comunităţilor locale. Din 2009, Fundaţia a salvat de la exploatare peste 27.000 de hectare de păduri şi păşuni alpine în sud‑estul Carpaţilor Meridionali, achiziţionându‑le cu scop de conservare, a plantat peste 4,1 milioane de puieţi şi a reconstruit ecologic peste 1.991 ha afectate de tăieri, şi a creat o zonă de 78.000 ha pe care nu se desfăşoară vânătoare sportivă şi de trofee. Fundaţia contribuie la bunăstarea comunităţilor din vecinătatea pădurilor protejate prin proiecte sociale, de educaţie şi de dezvoltare de afaceri verzi, iar viziunea pe termen lung este crearea Parcului Naţional Munţii Făgăraş.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:44
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
ieri, 22:37
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1063. Israelul propune transferul de arme ruseşti confiscate în Liban către Ucraina / KNDS din Germania colaborează cu Ucraina pentru reparaţii de echipamente militare / Zelenski vrea să pună capăt războiului „rapid, dar corect şi sigur” în 2025 / Zelenski afirmă că Ucraina lucrează la organizarea unei întâlniri cu Donald Trump