- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (16.07.2017, 10:03)
- Oana Despa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Concursul pentru directori de şcoli începe luni. Aproximativ 3.600 de posturi sunt disponibile. Ce implică examenul
Proba scrisă a concursului pentru ocuparea posturilor disponibile de director şi director adjunct din unităţile din învăţământul preuniversitar are loc luni. La nivel naţional sunt vacante aproximativ 3.600 de astfel funcţii, potrivit reprezentanţilor Ministerului Educaţiei Naţionale.
Urmărește
511 afișări
Concursul pentru directori de şcoli începe luni. Aproximativ 3.600 de posturi sunt disponibile
Prima probă a concursului pentru ocuparea funcţiilor de conducere din şcoli implică rezolvarea unui test-grilă de către candidaţi, în cel mult 90 de minute. În cadrul acestei testări se evaluează cunoştinţele privind legislaţia, dar şi informaţiile pe care candidaţii le au cu privire la managementul educaţional.
Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au declarat că la nivel naţional sunt disponibile aproximativ 2.300 de locuri pentru directori şi circa 1.300 de posturi pentru funcţia de director adjunct.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crin Antonescu este candidatul comun al coaliției PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidențiale
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
Ponderea cea mai mare, spun sursele citate, o reprezintă posturile vacante în unităţile preşcolare şi în mediul rural.
„Există situaţii în care niciun candidat nu s-a înscris şi există cazuri în care sunt chiar şi patru candidaţi pe un loc”, au precizat reprezentanţii Ministerului Educaţiei.
Conform sursei citate, la nivelul Capitalei, 181 de unităţi de învăţământ au posturi scoase la concurs.
Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, între 17 şi 18 iulie, are loc elaborarea graficului de desfăşurare a probelor de evaluare a curriculumului vitae şi de interviu şi invitarea observatorilor să participe la desfăşurarea acestor probe, conform graficului.
În acelaşi interval va fi transmis graficul de desfăşurare a probelor de evaluare a curriculumului vitae şi de interviu Ministerului Educaţiei Naţionale şi la ministerele de resort, dacă este cazul.
Între 19 şi 31 iulie, este programată organizarea şi desfăşurarea probelor de evaluare a curriculumul-ului vitae şi interviul, precum şi soluţionarea contestaţiilor înregistrate.
Cel târziu în data de 2 august va avea loc afişarea rezultatelor finale ale concursului şi până în 4 august se va desfăşura validarea rezultatelor finale în consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar şi transmiterea acestora către MEN.
Conform sursei citate, între 21 şi 23 august este programată emiterea deciziilor de numire în funcţie încpând cu 1 septembrie (prin concurs sau prin detaşare în interesul învăţământului).
Citeşte şi: Liceeni, la exerciţiul Saber Guardian 17, la Cincu: Mă văd în prima linie, ca soldat. Povestea gemenilor pasionaţi de tactici militare, care-şi doresc o carieră în domeniu
Citeşte şi: Medicul cardiolog de la Institutul de Boli Cardiovasculare Iaşi, acuzat de luare de mită, arestat preventiv. Ce au găsit anchetatorii în locuinţele acestuia
Citeşte şi: Tricolorul românesc, format din eşarfele a sute de motociclişti, la Slowride Transalpina Fest
Citește pe alephnews.ro: Atacatorul de la Târgul de Crăciun din Germania are o istorie de amenințări legate de acte violente. Medicul a spus că „va efectua acțiuni care atrag atenția și de care oamenii își vor aminti”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Liceeni, la exerciţiul Saber Guardian 17, la Cincu: Mă văd în prima linie, ca soldat. Povestea gemenilor pasionaţi de tactici militare, care-şi doresc o carieră în domeniu
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
STUDIU. Starea de bine se îmbunătățește atunci când cânți. Care sunt beneficiile muzicii asupra sănătății
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:38
LIVE TEXT Crin Antonescu, anunţat oficial candidat unic al coaliţiei pentru prezidenţiale / Ilie Bolojan preia conducerea Senatului, Ciprian Şerban ia şefia Camerei Deputaţilor / Învestirea Guvernului ar urma să aibă loc astăzi
-
astăzi, 10:20
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat