- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (04.03.2014, 14:10)
- Catalin Lupasteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CONDAMNĂRI CU EXECUTARE în Dosarul Transferurilor: Copos - 3 ani şi 8 luni, Mihai Stoica - 3 ani şi 6 luni, Gică Popescu - 3 ani şi o lună. LISTA celor 8 condamnări la închisoare
Cei opt inculpaţi în dosarul transferurilor de fotbalişti - George Copos, Mihai Stoica, Gică Popescu, Ioan Becali, Victor Becali, Cristi Borcea, Jean Pădureanu şi Gigi Neţoiu - au fost condamnaţi, marţi, de Curtea de Apel Bucureşti, la închisoare cu executare.
Urmărește
47133 afișări
Decizii în Dosarul Transferurilor (Montaj Foto)
Managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a fost condamnat definitiv la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători.
Fostul acţionar al FC Dinamo, Cristian Borcea, a fost condamnat definitiv la şase ani şi patru luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători.
Fostul impresar Ioan Becali a fost condamnat definitiv la şase ani şi patru luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Impresarul Victor Becali a fost condamnat definitiv la patru ani şi opt luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători.
Fostul preşedintele al clubului Gloria Bistriţa, Jean Pădureanu, a fost condamnat definitiv la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători.
Fostul fotbalist Gheorghe Popescu, candidat la şefia Federaţiei Române de Fotbal, a fost condamnat definitiv la trei ani, o lună şi zece zile de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători.
Fostul acţionar al FC Dinamo şi U Craiova, Gigi Neţoiu, a fost condamnat definitiv la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători.
Fostul acţionar majoritar al FC Rapid, George Copos, a fost condamnat la trei ani şi opt luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători.
Copos a fost condamnat la doi ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală (fapta din anul 1999 - transferul lui Cristian Dulca) şi la un an interzicerea drepturilor constând în calitatea de asociat sau de reprezentant al unui club de fotbal.
Totodată, Copos a fost condamnat la trei ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală (fapta din anul 2003 - transferul lui Florin Bratu) şi doi ani interzicerea drepturilor constând în calitatea de asociat sau de reprezentant al unui club de fotbal.
Curtea de Apel a aplicat inculpatului George Copos pedeapsa cea mai grea, de trei ani închisoare, la care adaugă un spor de 8 luni închisoare, urmând să execute pedeapsa de 3 ani şi 8 luni închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor constând în calitatea de asociat sau de reprezentant al unui club de fotbal pe o durată de 2 ani, după executarea pedepsei închisorii.
Stoica a fost condamnat la trei ani şi şase luni pentru două infracţiuni de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi doi ani interzicerea drepturilor constând în calitatea de reprezentant al unui club de fotbal.
Curtea de Apel i-a aplicat inculpatului Mihai Stoica pedeapsa cea mai grea, de trei ani şi şase luni de închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor constând în calitatea de reprezentant al unui club de fotbal pe o durată de 2 ani după executarea pedepsei închisorii.
La ultimul termen de judecată al dosarului, procurorul anticorupţie concluzionase, în cazul lui Mihai Stoica, că faptele incriminate sunt prescrise, conform noului Cod Penal, intrat în vigoare la 1 februarie.
Cristian Borcea a fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată (persoană vătămată FC Dinamo Bucureşti) şi doi ani interzicerea drepturilor constând în calitatea de asociat, de acţionar sau de reprezentant al unui club de fotbal.
Borcea a mai fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată (persoană vătămată FRF) şi doi ani interzicerea drepturilor constând în calitatea de asociat, de acţionar sau de reprezentant al unui club de fotbal.
Pentru evaziune fiscală în formă continuată, fostul acţionar al FC Dinamo a primit pedeapsa de doi ani închisoare şi un an interzicerea drepturilor constând în calitatea de asociat, de acţionar sau de reprezentant al unui club de fotbal.
Acelaşi inculpat a primit două pedeapse de câte trei ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de spălare de bani în formă continuată şi câte doi ani interzicerea drepturilor constând în calitatea de asociat, de acţionar sau de reprezentant al unui club de fotbal.
Curtea de Apel i-a aplicat inculpatului Cristian Borcea pedeapsa cea mai grea, de trei ani închisoare, la care i-a adăugat un spor de trei ani şi patru luni închisoare, urmând să execute pedeapsa de şase ani şi patru luni închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor constând în calitatea de asociat, de acţionar sau de reprezentant al unui club de fotbal pe o durată de 2 ani, după executarea pedepsei închisorii.
Ioan Becali a fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată (persoană vătămată FC Dinamo Bucureşti) şi doi ani interzicerea drepturilor constând în calitatea de agent licenţiat sau de reprezentant al unui club de fotbal.
El a fost condamnat de asemenea la doi ani şi şase luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată şi doi ani interzicerea drepturilor constând în calitatea de agent licenţiat sau de reprezentant al unui club de fotbal.
Acelaşi inculpat a mai primit două pedepse de trei ani şi şase luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de spălare de bani în formă continuată şi doi ani interzicerea drepturilor constând în calitatea de agent licenţiat sau de reprezentant al unui club de fotbal.
Curtea de Apel i-a aplicat inculpatului pedeapsa cea mai grea, de trei ani şi şase luni de închisoare, la care i-a adăugat un spor de doi ani şi zece luni închisoare, urmând să execute pedeapsa de şase ani şi patru luni închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor constând în calitatea de agent licenţiat sau de reprezentant al unui club de fotbal, pe o durată de doi ani, după executarea pedepsei închisorii.
Totodată, i-a aplicat inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor constând în calitatea de agent licenţiat sau de reprezentant al unui club de fotbal.
Jean Pădureanu a fost condamnat la două pedepse de trei ani şi patru luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi doi ani interzicerea drepturilor constând în calitatea de reprezentant al unui club de fotbal.
El a mai fost condamnat la doi ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de spălare de bani (în cazul transferului fotbalistului Lucian Sânmărtean) şi la un an şi şase luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.
Curtea de Apel i-a aplicat inculpatului Jean Pădeureanu pedeapsa cea mai grea, aceea de 3 ani şi 4 luni închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor constând în calitatea de reprezentant al unui club de fotbal, pe o durată de 2 ani, după executarea pedepsei închisorii.
La ultimul termen de judecată, procurorul anticorupţie a cerut pentru Pădureanu o pedeapsă de trei ani cu suspendare.
Decizia de marţi a Curţii de Apel Bucureşti este definitivă, astfel că instanţa va transmite minuta Tribunalului Bucureşti, care este instanţă de executare în acest caz şi care, ulterior, va transmite Serviciului Urmăriri al Poliţiei Capitalei mandatele de punere în executare.
Potrivit normelor legale în vigoare, toţi cei condamnaţi se pot preda la orice secţie de Poliţie, care ulterior întocmeşte formele de încarcerare, în baza deciziei de condamnare.
La ultimul termen de judecată, procurorul a solicitat condamnarea lui George Copos la o pedeapsă de închisoare cu executare între unu la cinci ani.
Sentinţa a fost atacată cu recurs la instanţa supremă, care a decis definitiv să retrimită dosarul pentru rejudecare la Curtea de Apel Bucureşti, instanţă care marţi a dat o decizie definitivă.
Tribunalul Bucureşti îi achitase, în 3 aprilie 2012, pe toţi cei opt inculpaţi din dosarul transferurilor de jucători. Decizia a fost contestată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la Curtea de Apel Bucureşti, care în 12 noiembrie 2012 a dispus pedepse între şi opt ani de închisoare cu suspendare sau cu executare.
George Copos a fost condamnat atunci la cinci ani de închisoare cu executare.
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată, în 2 octombrie 2008, pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Nețoiu şi Cristian Borcea, în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.
În rechizitoriul DNA au fost prezentate 12 transferuri ale unor fotbalişti români efectuate de la cluburile Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi către cluburi din străinătate, în perioada 1999-2005.
Este vorba despre transferurile jucătorilor Cristian Dulca - realizat în ianuarie 1999, de la clubul de fotbal Rapid Bucureşti la clubul sud-coreean Pohang Steelers, Iulian Arhire - de la clubul Oţelul Galaţi la Pohang Steelers, realizat în martie 1999, Cosmin Contra - de la Dinamo la Deportivo Alaves, realizat în iunie 1999, Ionel Ganea - de la clubul de fotbal Gloria Bistriţa la VfB Stuttgart, din iulie 1999, Paul Codrea - de la Dinamo Bucureşti (împrumutat la FC Argeş Dacia Piteşti) la Genoa Cricket and Spa din Italia, realizat în ianuarie 2001, Florin Cernat - din februarie 2001, de la Dinamo Bucureşti la Dinamo Kiev din Ucraina, Bogdan Mara - din iulie 2001, de la Dinamo Bucureşti la Deportivo Alaves, Nicolae Mitea - din august 2003, de la Dinamo la Ajax Amsterdam, Lucian Sânmărtean - din august 2003, de la Gloria Bistriţa la Panathinaikos Atena, Florin Bratu - din septembrie 2003, de la Rapid Bucureşti la Galatasaray Istanbul, Dan Alexa - de la Dinamo Bucureşti la Guoan Beijing, în Republica Populară Chineză, realizat în luna iunie 2004 şi Adrian Mihalcea - din iulie 2005, de la Dinamo Bucureşti, la Chunnam Dragons din Coreea de Sud.
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36