Condescu: DNA a dat NUP în dosarul privind un contract de cesiune de 1,6 milioane de lei de la fosta Societate Naţională a Lignitului Oltenia

Preşedintele Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, a declarat, marţi, că DNA a dat neînceperea urmăririi penale în cazul său, în dosarul ce a vizat un contract de cesiune prin care echipa de fotbal a primit, în 2011, 1,7 milioane lei de la fosta SNLO, bani destinaţi tichetelor de masă ale minerilor.

Urmărește
308 afișări
Imaginea articolului Condescu: DNA a dat NUP în dosarul privind un contract de cesiune de 1,6 milioane de lei de la fosta Societate Naţională a Lignitului Oltenia

Marin Condescu (Imagine: Florinel Gureanu/ Mediafax Foto)

Preşedintele Consiliului de Administraţie de la Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că a primit o informare oficială de la DNA, în care se menţionează că procurorii au decis neînceperea urmăririi penale în cazul său şi a altor doi foşti directori de la fosta Societate Naţională a Lignitului Oltenia, învinuiţi în dosar.

De asemenea, procurorii anticorupţie au dispus şi scoaterea de sub urmărirea penală a celor trei.

Fostul director general de la SNL Oltenia Daniel Burlan şi fostul director economic Daniel Olaru erau acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor publice, iar Condescu era considerat complice al celor doi în derularea unui contract de cesiune de creanţe încheiat între SNLO, Pandurii Târgu Jiu şi Edenred SRL, o firmă care livra tichete de masă minerilor din sindicatele conduse de Marin Condescu. Marin Condescu a fost audiat în acest dosar, în luna iulie, după ce poliţişti şi comisari de la Garda Financiară au făcut percheziţii la sediului clubului de fotbal.

"Lucrurile stau aşa cum am spus dintotdeauna, că la Pandurii toate contractele s-au derulat cu respectarea legislaţiei. Am spus mereu că nu sunt probleme, ci doar rele intenţii din partea unora. Este o veste nemaipomenită pe care o primim acum, înaintea meciului dificil pe care îl avem cu Fiorentina în Europa League, unde sperăm să îi facem fericiţi pe fanii noştri", a afirmat Condescu.

Conform acestuia, rezoluţia dispusă de procurorii DNA vizează doar o parte din plângerile depuse împotriva sa de conducerea Complexului Energetic Oltenia.

"Am înţeles de la avocatul meu că mai sunt şi alte fapte cercetate, dar pentru care DNA nu are competenţă şi, ca urmare, au declinat către Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Eu am convingerea că şi acolo se va dovedi că nu există nicio problemă de legalitate şi cei care au invocat aceste ilegalităţi cred că vor trebui să dea nişte explicaţii pentru tot iureşul creat în jurul echipei", a mai spus Condescu.

În luna iunie, conducerea Complexului Energetic Oltenia a anunţat că a depus trei plângeri la Poliţia Gorj împotriva lui Condescu, una dintre ele vizând modul în care fosta SNLO, parte a CE Oltenia, a încheiat un contract de cesiune cu firma Edenred pentru ca aproximativ 1,7 milioane lei să ajungă la Pandurii Târgu Jiu, bani destinaţi tichetelor de masă ale minerilor.

Directorul general al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, declara la acea vreme că reprezentanţi ai firmei Edenred i-au reclamat faptul că nu şi-ar fi primit toţi banii de la Pandurii şi că i se solicita lui să plătească din partea CEO restanţele înregistrate de echipa de fotbal.

Ulterior, Marin Condescu a prezentat documente din care reieşea că firma menţionată nu avea nicio obiecţie faţă de modul în care s-a derulat contractul de cesiune de creanţe, Clubul Pandurii achitându-şi toate datoriile pe care le avea prin derularea contractului respectiv.

În 7 octombrie, poliţiştii au făcut din nou percheziţii la Clubul Pandurii şi la locuinţa din Târgu Jiu a lui Marin Condescu, în baza unor noi plângeri depuse de conducerea CE Oltenia împotriva acestuia, preşedintele CA de la Pandurii declarând că nu există probleme de legalitate în folosirea fondurilor de la echipa de fotbal.

Ancheta vizează modul în care Condescu ar fi luat un credit bancar de 500.000 de euro, ar fi dat banii clubului, iar ulterior i-ar fi recuperat fără să evidenţieze aceste operaţiuni în contabilitate, acesta fiind acuzat de spălare de bani, fals şi uz de fals. Ulterior, Condescu a declarat că, în total, a făcut credite, în ultimii ani, în valoare de 1,9 milioane euro pentru a ajuta echipa în momente financiare dificile, creditele fiind obţinute prin gajarea la bancă a proprietăţilor sale, precum şi ale unor sponsori care finanţează clubul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici