- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Condiţii pentru donatorii de plasmă, după vaccinarea cu serul Pfizer, Moderna sau AstraZeneca
- Persoanele vaccinate cu oricare dintre vaccinurile autorizate şi folosite în România pot dona plasmă.
- De asemenea, acestea pot dona şi sânge sau trombocite după vaccinarea anti-COVID-19, arată Ministerul Sănătăţii, într-o postare pe Facebook.
Instituţia spune că persoanele vaccinate nu au o contraindicaţie referitoare la donarea de plasmă sau sânge, cât timp întrunesc criteriile de eligibilitate pentru donare. O persoană vaccinată poate dona dacă nu suferă de boli acute sau cronice care o pot exclude de la donare, temporar sau permanent. Pentru vaccinurile anti COVID-19 aprobate în România nu există nicio contraindicaţie în ceea ce priveşte donarea de plasmă sau sânge, pentru că nu conţin virus viu atenuat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Astfel, o persoană vaccinată poate dona plasmă, sânge sau trombocite după vaccinarea cu vaccinul produs de Pfizer/BioNTech sau Moderna, dacă au trecut cel puţin 7 zile de la administrarea oricăreia dintre cele două doze şi nu au prezentat simptome SAU au trecut cel puţin 7 zile de la remiterea oricărui simptom.
În cazul vaccinării cu vaccinul AstraZeneca, se poate dona plasmă, sânge sau trombocite după 4 săptămâni de la administrarea unei doze sau de la remiterea oricărui simptom apărut după vaccinare.
În ceea ce priveşte donarea de plasmă convalescentă (plasmă bogată în anticorpi), ce poate fi folosită pentru tratamentul persoanelor care suferă de COVID-19, Comisia Europeană recomandă ca aceasta să fie recoltată de la persoanele care au trecut prin boală (au cel puţin un test PCR pozitiv), dacă nu au trecut mai mult de 6 luni de la infecţia cu SARS-CoV-2 sau dacă au trecut cel puţin 14 zile de la dispariţia simptomelor sau (în cazul formelor asimptomatice) au trecut cel puţin 14 zile de la momentul la care au avut un test negativ.
În cazul în care persoanele s-au şi vaccinat, se vor aplica criteriile suplimentare menţionate anterior.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO