- Home
- Social
- WASHINGTON, (04.03.2017, 11:23)
- Olimpia Nicolae
Condiţiile din închisorile din România NU întrunesc standardele internaţionale. România, CRITICATĂ de Departamentul american de Stat
Condiţiile de trai din închisorile din România rămân în continuare aspre şi nu întrunesc standardele internaţionale, susţine raportul anual privind Drepturile Omului al Departamentului american de Stat.
Urmărește
886 afișări
Condiţiile din închisorile din România NU , în raportul anual privind Drepturile Omului
Abuzul autorităţilor asupra deţinuţilor continuă să fie o problemă în închisorile din România.
Conform presei şi ONG-urilor, gardienii asaltează prizonierii, aceştia fiind de asemenea atacaţi şi abuzaţi de alţi deţinuţi.
În luna martie, Guvernul român a adoptat noi reglementări pentru închisori şi pentru perioada de detenţie premergătoare proceselor, în scopul aducerii legilor în conformitate cu legislaţia penală, aflată în vigoare din anul 2014.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
Crin Antonescu: Georgescu, o fantomă periculoasă şi un drog ieftin pentru democraţia românească
-
Antonescu: Preşedintele Iohannis nu funcţionează
Potrivit cifrelor oficiale, suprapopularea închisorilor reprezintă o altă problemă, în mod special faptul că nu este împlinit standardul Comitetului Consiliului European pentru Prevenirea Torturii, de aproape patru metru pătraţi destinaţi fiecărui prizonier. În iulie 2016, în puşcăriile din România erau deţinute 28.278 de persoane, deşi închisorile aveau spaţiul necesar numai pentru 18.826 dintre acestea. În timp ce s-au remarcat anumite îmbunătăţiri precum reparaţii şi reamenajare, îndeosebi în spaţiile deja existente, condiţiile rămân în continuare aspre în cadrul sistemului de detenţie.
În iulie 2016 au izbucnit mai multe proteste, acestea răspândindu-se la aproape jumătate din închisorile statului român, faţă de condiţiile aspre de trai. Protestatarii au făcut greva foamei, au ars saltele şi au aruncat cu sticle în gardieni. Mai mulţi deţinuţi dintr-o serie de închisori susţin că au fost bătuţi de gardieni în timpul intervenţiilor de a opri protestele din închisori, o parte din aceste acuzaţii fiind confirmate în urma unei anchete întreprinse de Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Unii dintre aceştia au declarat că se tem să vorbească din cauza eventualelor repercursiuni.
Potrivit rapoartelor Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, în primele opt luni ale anului 2016, 58 de persoane au murit în închisorile româneşti, trei dintre aceştia sinucigându-se, iar restul din cauza unor boli şi afecţiuni de sănătate.
În septembrie şi octombrie 2016, angajaţii penticenciarelor au iniţiat proteste faţă de condiţiile de muncă inadecvate şi orele suplimentare neplătite.
În luna aprilie a anului trecut, Guvernul a adoptat un plan de investiţie ce se va întinde până în anul 2023, pentru îmbunătăţirea condiţiilor de trai şi crearea de spaţii suplimentare în închisorile din România. Planul a fost adoptat pentru a evita o decizie a Curţii Europene pentru Drepturile Omului ce ar putea sista toate cazurile legate condiţiile de trai din închisori până când situaţia sistemică este remediată. În luna octombrie, fostul ministru al Justiţiei, Raluca Prună, a declarat că a minţit în faţa Curţii Europene pentru Drepturile Omului, atunci când a raportat că Guvernul deţinea banii necesari pentru penitenciare, notând că documentaţia oferită de aceasta nu era de fapt bazată pe alocarea bugetară actuală.
Potrivit unui raport al Asociaţiei Pentru Apărarea Drepturilor Omului în România, un anumit număr al închisorilor din România nu oferă asistenţă medicală suficientă, calitatea mâncării este proastă şi uneori aceasta este insuficientă. În unele închisori sistemul de încălzire şi ventilaţie este inadecvat, nu există un număr suficiente de băi, condiţiile de igienă sunt slabe, lipseşte oportunitatea locurilor de muncă, iar activităţile educaţionale sunt insuficiente.
Conform raportului, autorităţile independente nu investighează întotdeauna acuzaţiile credibile în pribvinţa condiţiilor inumane.
Citeşte şi: 40 de ani de la cel mai mare CUTREMUR înregistrat în România. INFP: Activitatea seismică în Vrancea s-a intensificat
Citeşte şi: Gregorian BIVOLARU, primul INTERVIU dat presei de când a fost adus în ţară. Detalii despre fuga în Suedia, relaţiile cu persoane publice şi cum a fost prins în Franţa
Citeşte şi: PREMIERĂ în România. Sezonul estival va fi deschis mai devreme pe LITORAL şi în Delta Dunării
Citeşte şi: Un fost director al unei închisori din Norvegia: Penitenciarele din România sunt prea mari şi suprapopulate. Odată eliberat din închisoare, deţinutul este, practic, pe STRADĂ, pe cont propriu
Citeşte şi: Sindicatul din Penitenciare susţine că bugetul pe 2017 convenit cu ANP este insuficient pentru plata a 14.000 de angajaţi
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Survivor România 2025. Când începe noul sezon la Pro TV? „Transfer” de vedete de la Antena 1 direct în show-ul din Republica Dominicană!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:44
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
ieri, 22:37
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1063. Israelul propune transferul de arme ruseşti confiscate în Liban către Ucraina / KNDS din Germania colaborează cu Ucraina pentru reparaţii de echipamente militare / Zelenski vrea să pună capăt războiului „rapid, dar corect şi sigur” în 2025 / Zelenski afirmă că Ucraina lucrează la organizarea unei întâlniri cu Donald Trump