Conducerea CJ Dolj şi a Spitalului de Boli Infecţioase Craiova nu "agreează" propunerea comasării
Conducerea CJ Dolj, în subordinea căreia se află Spitalele de la Leamna şi Dăbuleni, precum şi managerul Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie din Craiova, nu "agreează" propunerea de comasare a unităţilor medicale, apreciind că instituţiile ar trebui să funcţioneze de sine stătător.
Managerul Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Victor Babeş" din Craiova, medicul Iulian Diaconescu, a declarat, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX că nu "agreează" propunerea ca unitatea medicală să fie comasată Spitalului Municipal "Filantropia".
"Nu agreăm această propunere de comasare a spitalului nostru la cel municipal. Noi, în discuţiile pe care le-am purtat cu reprezentanţii ministerului, am propus altceva. Am propus o comasare cu Spitalul Leamna pentru că avem acelaşi profil şi suntem incluse amândouă într-un program naţional. Nu ştiu de ce s-a ales această soluţie, însă la dezbaterile pe care probabil o să le mai avem cu autorităţile locale ne vom susţine în continuare punctul de vedere. Este o soluţie nemedicală", a declarat Diaconescu.
Întrebat dacă propunerea Ministerului Sănătăţii de a comasa Spitalul de Boli Infecţioase la Spitalul Municipal "Filantropia" Craiova va rămâne o soluţie definitivă, conducerea unităţii medicale va ataca în instanţă o astfel de decizie, directorul Iulian Diaconescu a spus: "Nu ştiu dacă avem căderea de a ataca în instanţă. Nu ştiu dacă această problemă îşi are rezolvare pe cale juridică. Nu cred că vom face un astfel de demers".
Nici conducerea CJ Dolj, instituţie care are în subordine Spitalul de Pneumofiziologie de la Leamna şi Spitalul Orăşenesc "Aşezămintele Brâncoveneşti" de la Dăbuleni, nu este de acord cu propunerea MS.
"Nu suntem de acord cu această comasare propusă de minister. Ne dorim ca aceste spitale să rămână de sine stătătoare şi să fie în continuare în subordinea CJ Dolj. Spitalul de la Dăbuleni în care consiliul a investit numai anul trecut un milion de euro pentru modernizare trebuie tratat cu atenţie, mai ales că în acea zonă avem de-a face cu cea mai ridicată rată de creştere demografică şi este păcat să nu rămână un spital de sine stătător", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.
El apreciază că ministerul s-a grăbit atunci când a făcut propunerea comasării Spitalului de Pneumofiziologie de la Leamna, întrucât această unitate, care este o "bombă socială", ar fi putut fi transformată mai curând în sanatoriu decât să fie comasată.
"O situaţie deosebită o are şi Spitalul de la Leamna care reprezintă o adevărată bombă socială. Acolo se tratează cazuri grele, care reprezintă un pericol pentru cei care locuiesc în zonă, pentru cei care lucrează acolo. Trebuie multă atenţie şi cred că mai curând acolo ar fi trebuit să se transforme într-un sanatoriu decât să fie comasat. Cred că s-au grăbit cei de la minister cu aceste comasări", a mai precizat Prioteasa.
Potrivit propunerii făcute de Ministerul Sănătăţii, Spitalul de Pneumofiziologie de la Leamna ar urma să fie comasat Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, în timp ce Spitalul Orăşenesc "Aşezămintele Brâncoveneşti" de la Dăbuleni Spitalului Orăşenesc Segarcea.
Conducerea Spitalului Clinic de Neuropsihiatrie Craiova, propus spre a fi comasat Spitalului Municipal "Filantropia" nu a putut fi contactată pentru a-şi exprima un punct de vedere.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO