Conducerea Maternităţii din Ploieşti renunţă la cartelele magnetice, după incendiul de la Giuleşti

Conducerea Maternităţii din Ploieşti a scos din funcţiune sistemele pe bază de cartelă magnetică sau de cifru şi care blocau intrările în unele secţii ale spitalului, decizia fiind luată după incendiul de la Maternitatea Giuleşti, în urma căruia cinci bebeluşi au murit şi alţi şase sunt răniţi grav.

Urmărește
47 afișări
Imaginea articolului Conducerea Maternităţii din Ploieşti renunţă la cartelele magnetice, după incendiul de la Giuleşti

Conducerea Maternităţii din Ploieşti renunţă la cartelele magnetice, după incendiul de la Giuleşti (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Managerul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie din Ploieşti, medicul Călin Boeru, a declarat, joi seară, în timpul unui control făcut la maternitate de către preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, instituţie care a preluat acest spital, că toate sistemele care blocau accesul în unele secţii ale spitalului şi care funcţionau au fost dezactivate după incendiul de la Maternitatea Giuleşti, în condiţiile în care clădirea Maternităţii din Ploieşti nu este dotată cu senzor de fum.

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a făcut, joi seară, un control neanunţat la Maternitatea din Ploieşti, el găsind în incinta spitalului hidranţi fără specificaţiile tehnice necesare, un extinctor expirat şi criticând Direcţia de Sănătate Publică Prahova pentru faptul că nu a făcut investiţii în spitalele transmise autorităţilor publice locale.

La finalul controlului care a durat aproape două ore, Cosma a solicitat să discute cu electricianul de serviciu al maternităţii. Acesta i-a explicat preşedintelui CJ Prahova în faţa camerelor de luat vederi şi a presei că jumătate din instalaţia electrică a clădirii este veche şi funcţionează pe cabluri din aluminiu, admiţând că aceasta ar trebui schimbată.

Totodată Cosma şi-a arătat nemulţumirea pentru faptul că aparţinătorii care vin să-i viziteze pe pacienţi în spital nu plătesc taxă şi a spus că o astfel de taxă ar trebui instituită după modelul sistemului sanitar nemţesc.

La rândul său, întrebat care sunt, din punctul său de vedere, cele mai mari riscuri la care sunt supuşi pacienţii internaţi în spitalul pe care-l conduce, managerul maternităţii a afirmat că principalul risc îl prezintă persoanele care vin în vizită.

Cinci bebeluşi au murit şi alţi şase sunt răniţi grav în urma incendiului care a avut loc luni, la Maternitatea Giuleşti din Capitală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici