- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Conducerea Maternităţii Giuleşti riscă amenzi de până la 10.000 de lei dacă sunt nereguli
Conducerea de la Maternitatea Giuleşti ar putea fi amendată cu până la 10.000 de lei dacă în urma verificărilor se vor găsi nereguli în ceea ce priveşte securitatea muncii, a declarat, joi, inspectorul şef adjunct al ITM Bucureşti, Ştefan Mareş.
Conducerea Maternităţii Giuleşti riscă amenzi de până la 10.000 de lei dacă sunt nereguli (Imagine: Liviu Untaru/Mediafax Foto)
Potrivit inspectorului şef adjunct de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bucureşti, dacă în urma anchetei se va stabili că nu au fost respectate întocmai normele privind securitatea muncii, amenzile care ar putea fi date conducerii Maternităţii Giuleşti sunt cuprinse între 2.000 şi 10.000 de lei.
Ştefan Mareş a precizat că acest lucru ar putea fi valabil şi pentru asistente şi pentru personalul tehnic care a montat instalaţia electrică.
El a precizat că amenzile vor fi aplicate în funcţie de concluziile anchetei, care vor trebui să stabilească cu exactitate vinovaţii din punct de vedere al securităţii în muncă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
AUR a sesizat Consiliul Concurenţei cu privire la tranzacţia de vânzare a E.ON Energie România
-
Noi violenţe în Siria, în zona în care locuiesc mulţi membri ai sectei alawite a lui Assad
-
Suceava. O cisternă a luat foc, în urma unui accident rutier. Patru persoane rănite
Totodată, Mareş a arătat că ar putea fi formulate plângeri penale de către ITM Bucureşti, în cazul în care se constată abateri grave de la securitatea muncii.
Inspectorul şef adjunct al ITM Bucureşti a mai spus că joi au fost ridicate mai multe documente de la Maternitatea Giuleşti, precizând că se vor face în continuare audieri în acest caz. Mareş a adăugat că vor fi audiaţi medicii şi asistentele care erau pe tură luni, când s-a produs incendiul, precum şi personalul care se ocupa de întreţinerea sistemului electric al spitalului.
Specialiştii şi anchetatorii au revenit, joi, la Maternitatea Giuleşti, pentru continuarea investigaţiilor la faţa locului.
O autospecială de la Primăria Sectorului 6, dotată cu scară rulantă, a fost adusă la Maternitatea Giuleşti, pentru a ajuta la demontarea aparatelor de aer condiţionat aflate în exteriorul clădirii.
Un specialist al unui service autorizat de aparate de aer condiţionat, desemnat de Inspectoratul Teritorial de Muncă să verifice aparatele din încăperea unde a avut loc incendiul de la Maternitatea Giuleşti, a spus, miercuri, că nu aparatul a explodat, ci că o priză poate fi sursa focului.
Tot miercuri, a mai fost verificată şi aparatura tehnică medicală din încăperea unde a avut loc incendiul. Specialiştii Mihai Pielmuş şi Aurel Zamfir au spus că au verificat mai multe injectomate şi alte aparaturi, mai puţin incubatoarele şi aparatul de aer condiţionat. Întrebaţi care sunt constatările până la acest moment şi cum se prezenta aparatura găsită în salonul de la Maternitatea Giuleşti, cei doi specialişti au arătat că starea lor era bună din cauza faptului că aparatura era nouă.
Şeful Secţiei de Urmărire Penală din cadrul Parchetului instanţei supreme, Marius Iacob, declara, miercuri, că aparatele de aer condiţionat din Maternitatea Giuleşti au fost verificate amănunţit în 20 iulie, de o firmă specializată şi că trebuie să se constate dacă improvizaţia care exista a fost sursa focului.
"A fost o improvizaţie, dar trebuie să vedem dacă aceasta este şi cauza producerii incediului", a spus Marius Iacob.
El a spus că specialiştii în domeniile exploziilor şi incendiilor implicaţi în anchetă au ridicat obiecte arse din încăperea unde s-a produs incendiul şi că se aşteaptă rezultatele expertizelor. În funcţie de acestea se va vedea dacă va fi nevoie şi de altele.
Sperăm ca mâine (joi - n.r.) să finalizăm cercetarea la faţa locului. Trebuie evaluată toată aparatura, toate circuitele, sunt multe circuite şi multe prize", a susţinut procurorul.
Acesta a subliniat că sunt indicii cu privire la încălcarea atribuţiilor de serviciu de către mai multe persoane, nu neapărat doar de personalul medical, fiind vorba de o încălcare a normelor de muncă.
Poliţiştii au luat, miercuri, înregistrările surprinse de camerele video plasate pe holul care ducea către Secţia Terapie Intensivă pentru prematuri de la Maternitatea Giuleşti. Ei au mai ridicat numeroase cutii de carton în care se aflau diverse piese sau aparate din încăperea unde a avut loc incendiul de luni seara.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.